Hronika

NESREĆA U TUZLI Automobilom UDARIO POLICAJKU koja je regulisala saobraćaj

Žena iz Živinica povrijeđena je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na dijelu južne magistrale u Tuzli. Nedugo poslije na istom mjestu je povrijeđena i policajka koja je regulisala saobraćaj zbog uviđaja u prvoj saobraćajnoj nesreći.

NESREĆA U TUZLI Automobilom UDARIO POLICAJKU koja je regulisala saobraćaj
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Klix je kazala da se prva saobraćajna nesreća dogodila oko 8.15 u neposrednoj blizini zgrade Higijene.

– Učestvovali su automobil marke “pasat 6” kojim je upravljao 66-godišnji M.B. iz Tuzle i 59-godišnja pješakinja inicijala R.H. iz Živinica. Povrijeđena osoba je nakon saobraćajne nesreće prevezena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli – precizirala je Kapidžić.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli su kazali da je pješakinja primljena u Kliniku za ortopediju i traumatologiju, a nakon obrade je puštena na kućno liječenje.

Sat i po vremena kasnije dogodila se nova saobraćajna nesreća na istom dijelu južne magistrale, a u njoj je povrijeđena policajka.

Kapidžić je kazala da je tom prilikom 29-godišnji S.N., inače strani državljanin, automobilom marke “opel astra” udario policajku koja je vršila regulaciju saobraćaja zbog uviđaja u prvoj saobraćajnoj nesreći.

Uviđaj su na mjestu nesreća obavili tuzlanski policajci.