Sudbine

NESREĆNA SUDBINA PRINCEZE DAJANE Od prvog dana brak im je bio PAKAO, objavljen intervju koji to potvrđuje

Novi dokumentarac koji stiže na britanski Čenel 4, trebao bi otkriti i neke nove detalje iz života pokojne princeze Dajane.

NESREĆNA SUDBINA PRINCEZE DAJANE Od prvog dana brak im je bio PAKAO, objavljen intervju koji to potvrđuje
FOTO: YOUTUBE/TOPMOTIONCLIPS//SCREENSHOT

 Detalji uključuju dio gdje je ona suprugu predlagala da bi trebao odstupiti iz reda za tron u korist starijeg sina princa Vilijama, smatrajući ga nesposobnim za to, ali i podatke da je njihov brak od samog početka bio katastrofa.

Iako je od intervjua, kojeg je svojevremeno dala princeza Dajana, prošlo čak 25 godina, o istom je tek sada odlučio progovoriti bivši urednik Dejli Telegrafa Maks Hastings, otkrivši kako je pojedine dijelove odbio objaviti, a sve kako bi se u to doba izbjegao veliki kraljevski skandal.

U novom dokumentarnom filmu pod nazivom “Diana: The Truth Behind the Interview”, otkrivaju se i detalji kako je Martin Bašir, kome je Dajana dala televizijski intervju koji je mnogima zagorčao život, isti osigurao zahvaljujući lažiranim bankovnim izvodima koje je pokazao njenom bratu.

Grof Spenser je bio toliko impresioniran Baširom, da je dogovorio i napravio sve kako bi ovaj upoznao njegovu sestru i dobio intervju.

Novi dokumentarac baciće i novo svjetlo na odnos princeze  s mnogim ljudima u životu, ali i otkriva kako je otvorila svoje srce Hastingsu tek tri mjeseca prije intervjua kojeg je dala za Panoramu. Tokom njihova susreta, princeza ga je čak upitala šta zna o navodnoj uroti da je se ‘ukloni’.

Mrzila supruga

Maks Hastings rekao joj je kako je izuzetno polaskan jer je odlučila upravo s njim razgovarati, a iz samog razgovora dalo se zaključiti koliko je mrzila svog supruga.

– Bilo mi je na prvu jasno koliko je mrzila Čarlsa.  Da, zaista ga je mrzila. Kada sam je upitao je li bilo lijepih trenutaka rekla mi je da je njen brak bio pakao od prvog dana. Bio sam impresioniran njenom iskrenošću i direktnošću kojom je to rekla. A onda je dodala da je jedino o čemu brine da Vilijam naslijedi kraljicu na tronu, rekavši mi poprilično otvoreno: “Nisam sigurna da je Charles sposoban za to”. Ona je željela da Čarls odstupi iz reda za tron i prepusti ga sinu.

Kako je rekao, tada je odlučio da dijelove njihovog razgovora neće objaviti:

– Imao sam osjećaj da je moj posao da im pokušam pomoći da zataškaju najgore stvari, a ne da da dodatno potpirujem. Dajana je, u nekoliko navrata, rekla mnoge stvari. Pitala me šta znam o zavjeri da ju se ‘ukloni’. Rekao sam da to meni zvuči kao apsolutna ludost. Ali, uvjeren sam, ona je vjerovala da to postoji, a ja sam je zbog te njene ranjivosti žalio.

Dokumentarac osim intervjua kojeg je objavila svojevremeno Panorama, obrađuje i dio Čarlsovog televizijskog intervjua kojeg iz 1994. koji je zapravo bio odgovor Dajani na njen istup u javnosti. Čarls je odbio priznati da je imao aferu s Kamilom, a onda je dao je i drugi intervju u kojem je to napokon priznao, prenosi Tportal.

Prihvati notifikacije