Sport

"NEŠTO JE TRULO U DRŽAVI DANSKOJ!" Zvezdin napad na evropsku jesen

Fudbaleri Crvene zvezde igraju vjerovatno najbitnijih 90 minuta. Upravo oni (ili eventualnih 120) može da odluči plasman u evropska takmičnenja, barem Ligu Evrope. Za tako nešto mora da se prekoči Kopenhagen nakon beogradskih 1:1.

"NEŠTO JE TRULO U DRŽAVI DANSKOJ!" Zvezdin napad na evropsku jesen
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Ovako je izgledalo isprobavanje terena neposredno pred meč.

Jedno je sigurno biće ovo prilično bučan duel i vrelo gostovanje na hladnom sjeveru Evrope!

Vladan Milojević se odlučio da povjerenje ukaže sledećim fudbalerima:

Borjan – Rodić, Degenek, Milunović, Gobeljić – Kanjas, Jovančić, Ivanić, Marin, Vukanović – Boaći

Trener Milojević se odlučio na provjerene snage, a prednost je u odnosu na El Fardu Bena dobio Aleksa Vukanović. Dakle, može se očekivati brza transformacija Zvezde iz odbrane u napad, a tu bi do izražaja mogla da dođe upravo brzina bivšeg igrača Napretka.

Kopenhagen izvodi sledeći tim:

Gritebust – Varela, Papajanapulos, Nelson, Bengston – Holse, Zeka, Stejdž, Fišer, Vind, Ndoje

Trenutno je u prestonici Danske 18 stepeni, a djelimično je oblačno u ovom momentu. Tokom čitavog dana je padala kiša, pa se očekuju padavine i na ovom duelu.

Tribine stadiona se polako ispunjavaju, a zanimljivo da sa razglasa ide neobična muzika. Na momente se čuju poznate filmske numere. Nisu svi navijači Crvene zvezde ušli na stadion, ali se očekuje bučna podrška za šampiona Srbije.

Foto: Andrej Čukić/EPA
Foto: Andrej Čukić/EPA

Crveno-bijeli dolaze u prestonicu Danske vođeni mišlju Šekspirovog Hamleta: Biti ili ne biti! Treba pokazati da je nešto trulo u državi Danskoj, a za to na raspolaganju imaju 90 minuta.

Dodatan motiv im daje činjenica da su se šampioni ove zemlje smijali izabranicima Vladana Milojevića nakon dosuđenog penala. Sudija Martins je postao omražena ličnost u našoj zemlji, a vidjećemo kakva će sudbina biti Litvanca Gediminasa Mažeike.