Hronika

Nesvakidašnji događaj u Maoči: Djeca se igrala na groblju pa oštetili šest spomenika

Nesvakidašnja situacija zabilježena je na širem području Brčko distrikta, tačnije u Maoči, kada su djeca prilikom igre na Pravoslavnom groblju oštetili šest nadgrobnih spomenika.

Nesvakidašnji događaj u Maoči: Djeca se igrala na groblju pa oštetili šest spomenika
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naime, Policija Brčko distrikta BiH je 23. juna 2022. godine putem telefona obaviještena da su na groblju u Maoči oštećeni i porušeni nadgrobni spomenici.

– Odmah nakon zaprimanja prijave, na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su utvrdili da je na Pravoslavnom groblju u Gornjim Fatovima – Maoča, opština Brčko oštećeno šest nadgrobnih spomenika – rekli su iz policije.

Pročitajte još

Kako su dodali, tokom vršenja uviđaja, policijskim službenicima se obratio I.K, rođen 1981. godine, nastanjen u Gornjoj Maoči, opština Srebrenik koji je izjavio da su nadgrobne spomenike oštetila tokom igre djeca iz Gornje Maoče te da će on preduzeti neophodne radnje na izmirenju štete, odnosno vraćanje spomenika u prvobitno stanje, prenosi Klix.

U skladu sa svojim ovlaštenjima, Policija Brčko distrikta će nastaviti sa preduzimanjem neophodnih mjera kako bi pričinjene šteta bila sanirana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu