Hronika

“NESVJESTAN I DALJE JE STEZAO POVODAC” Mladić srpskog porijekla (25) ubijen nasred ulice u Filadelfiji dok je šetao psa

Milan Lončar, 25-godišnjak srpskog porijekla, ubijen je preksinoć dok je šetao psa nedaleko od svoje kuće u Filadelfiji.

“NESVJESTAN I DALJE JE STEZAO POVODAC” Mladić srpskog porijekla (25) ubijen nasred ulice u Filadelfiji dok je šetao psa
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Mladić je šetao svog psa u četvrti Breveritaun i kada je skrenuo u Ulici Džeferson oko 19 sati, prišla su mu dva muškarca i pokušala da ga opljačkaju, saopštila je policija.

– Snimak razbojništva zabilježen je i na video nadzoru. Na snimcima smo videli kako pljačkaši pretresaju Lončarove džepove. Ubrzo nakon toga je jedan od muškaraca otvorio vatru i pogodio žrtvu u grudi. Za sada je poznato da nije bilo tuče – rekao je inspektor policije u Filadelfiji Skot Smol, prenosi Blic.

Policija je pronašla nesrećnog mladića u lokvi krvi u polusvesnom stanju. Iako ranjen, i dalje je stezao povodac na kojem je bio njegov pas, rekli su istražitelji.

FOTO: 6ABC.COM / SCREENSHOT
FOTO: 6ABC.COM / SCREENSHOT

Lončar je hitno prevezen u Univerzitetsku bolnicu Templ, gdje je uprkos svim naporima ljekara proglašen mrtvim u 19.30 sati.

Komšije su za NBC Filadelfija rekle da su Milana često viđale kako šeta psa. Ubijen je samo nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je živio.

Prije godinu dana završio fakultet

Milan Lončar je porijeklom iz Srbije, ali je odrastao i školovao se u Filadelfiji. Lončar je diplomirao na Templ univerzitetu u decembru 2019. godine.

– Tužni smo jer je jedan život prekinut na tako besmislen način. Pamtićemo Milana i saosjećamo sa njegovom porodicom u ovako teškom trenutku – rekao je dekan Templ univerziteta.