Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Netanijahu: Samo je pitanje kada će Brazil premjestiti svoju ambasadu u Jerusalim

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da mu je izabrani predsjednik Brazila Žair Bolsonaro rekao da je pitanje “kada”, a ne “da li” će ta zemlja premjestiti u Jerusalim sjedište svoje ambasade u Izraelu.

– Bolsonaro mi je rekao da je pitanje kada, a ne da li će premjestiti ambasadu u Jerusalim – rekao je Netanijahu tokom sastanka lidera brazilske jervejske zajednice u Rio de Žaneiru.

Netanijahu, koji se sa Bolsonarom sastao u petak, rekao je da je izabrani predsjednik Brazila prihvatio njegov poziv da posjeti Izrael, najvjerovatnije u martu naredne godine.

Bolsonaro, koji će stupiti na dužnost 1. januara, rekao je da bi volio da slijedi potez američkog predsjednika Donalda Trampa i premjesti ambasadu, prenosi Rojters.

On se, međutim, suočio sa pritiskom brazilskog poljoprivrednog sektora da to ne učini. jer bi, tvrde, na taj način nanio štetu izvozu brazilske robe u arapske zemlje.

Nakon sastanka sa Netanijahuom, Boslonaro je rekao da su Brazilu “potrebni dobri saveznici, dobri prijatelji, dobra braća, poput Benjamina Netanijahua”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO