Svijet

Netanjahu razočarao porodice otetih: Izrael neće platiti svaku cijenu za oslobađanje talaca iz Gaze

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu i ministar finansija Bezalel Smotrič rekli su da Izrael neće platiti svaku cijenu za povratak talaca koje Hamas još drži u Gazi.

Benjamin Netanjahu
FOTO: ABIR SULTAN/EPA

Smotrič je za Kan radio rekao da je povratak 134 taoca “veoma važan”, ali da oni ne mogu biti oslobođeni “po svaku cijenu”.

Prema njegovim riječima, način da se oslobode taoci jeste povećanje vojnog pritiska u Gazi i pobjeda nad Hamasom, prenosi Rojters.

Smotričeva izjava izazvala je kritike lidera opozicije Jaira Lapida i ministra Benija Ganca, kao i gnjev porodica otetih, navodi britanska agencija.

Pročitajte još

Ubrzo poslije radio intervjua Smotriča kabinet premijera Benjamina Netanjahua je objavio saopštenje u kojem pojašnjava njegov stav.

– Veliki je pritisak na Izrael kod kuće i u inostranstvu da zaustavi rat prije nego što postignemo sve naše ciljeve, uključujući dogovor o oslobađanju talaca po svaku cijenu. Nismo spremni da platimo svaku cijenu, naročito ne onu suludu koju Hamas traži od nas, koja bi značila poraz države Izrael – rekao je Netanjahu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije