Društvo

NEUGODNA SITUACIJA Nestanak struje na Bjelašnici prouzrokovala greška bageriste koji je pokidao kablove

Na Bjelašnici je danas u podne došlo do obustave napajanja električnom energijom zbog čega je na sat vremena bio zaustavljen rad ski-lifta. Zbog ovog slučaja reagovali su iz ZOI i saopštili su da su pokrenuli agregat čim su vidjeli da nije u pitanju kratkotrajni kvar.

NEUGODNA SITUACIJA Nestanak struje na Bjelašnici prouzrokovala greška bageriste koji je pokidao kablove
FOTO: KLIX/YOUTUBE SCREENSHOT

Iz ZOI su naveli kako svako jutro prije nego se pokrene šesterosjed, isproba termika, da li radi, u slučaju nestanka struje, da li bi se mogla pokrenuti. Nakon, što se uvidi da radi, šesterosjed se pušta u pogon za taj radni dan.

Termičkom motoru na pogon, koji funkcioniše na naftu, potrebno je oko 10 minuta da bi se pokrenuo rad šesterosjeda. Kako javljaju radnici ZOI’84, nestanak je nastao kada je na šesterosjedu bilo oko 20 korisnika. Nakon nenajavljenog nestanka struje od Elektrodistribucije, radnici ZOI’84 su, kada se uvidjelo da nije kratkotrajni kvar, odmah pokrenuli agregat. Kako saznajemo, kvar za Elektrodistribuciju se ustvari desio zbog greške bageriste i kidanja kablova – naveli su iz ZOI.

Pročitajte još

Kako navode, za zastoj i pokretanje je bilo potrebno 10 minuta, te su korisnici bili zadržani maksimalno 20 minuta. Ističu kako koriste napredne pogone, koji ne bi dozvoljavali duže zastoje na šesterosjedu, pogotovo ukoliko ima korisnika.

– Ubuduće se nadamo da će Elektrodistribucija na vrijeme saopštavati kada se to izvode radovi i kada možemo očekivati nestanak struje, kako ne bismo doživjeli slične neugodnosti – dodaju oni.

(Klix)