Sport

NEUSPJEŠNO VEČE Belgija juri Srbiju na UEFA listi, rekord Zvezde

Srbija je nakon novih evropskih iskušenja ostala na 12. mjestu UEFA rang liste za nacionalne koeficijente.

NEUSPJEŠNO VEČE Belgija juri Srbiju na UEFA listi, rekord Zvezde
FOTO: HENNING BAGGER/EPA

Poslije trećeg kola Srbija je povećala zaostatak za Ukrajinom koja je na 11. poziciji, a istovremeno se smanjila prednost u odnosu na Belgiju koja je na 13. mjestu.

Crvena zvezda je popravila koeficijent Srbije, ali je propuštena dobra šansa da se priđe Ukrajincima i da se odmakne Belgijancima. Inače 11.mjesto donosi direktno mjesto u Ligi šampiona, a od 12. do 15. pozicije su države čija dva predstavnika će morati u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Crvena zvezda je u Danskoj osvojila bod za ovu sezonu i popravila ukupan petogodišnji koeficijent Srbije sa 28.875 na 29.125, te postavila klupski rekord jer je na 39. mjestu.

Ali Partizanov poraz je donio dvostruku štetu. Propuštena je šansa da ukupan koeficijent skoči na 29.375 (remi) ili 29.625 (pobjeda nad Gentom), a sa druge strane su bodovi otišli direktnim konkurentima Belgijancima.

FOTO: ANDREJ ČUKIĆ/EPA
FOTO: ANDREJ ČUKIĆ/EPA

Crveno-bijeli su nakon remija u Danskoj sa Midtjilandom (1:1) došli do rekordne 39. pozicije i imaju 36.000 bodova. Ovo je podatak za pohvalu, posebno ako se zna da klub iz Ljutice Bogdana od 2004. godine pa sve do 2018. godine nije bila među 100 ekipa UEFA.

Prihvati notifikacije