Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NEVIĐENA AFERA TRESE ITALIJU Srbin i Hrvat PODVALILI OTROVAN SOK, počela potraga za njima

Hronika
Autor:

Foto: Profimedia

Neviđena afera trese ovih dana Italiju jer je otkriven lanac prevaranta koji su varali na – hrani.

Da skandal bude veći, umiješan je i jedan Srbin. Trenutno se traga za vlasnikom kompanije koji je izvozio iz Srbije u Evropsku uniju koncentrovani sok od otrovnih jabuka.

Kako prenose italijanski mediji, kompanija tog državljanina Srbije ne samo da je podvalila organski sok od jabuke, već je proizvod bio napravljen od pokvarenih jabuka, kontaminiran, a bilo je dodataka kao što je šećer i voda, piše Valdera.it.

Italijanska policija traga za srpskim državljaninom i vlasnikom firme za proizvodnju sokova, koji je osumnjičen da je kao član organizovane kriminalne grupe izvozio iz Srbije i Hrvatske koncentrovani pomenuti sok od otrovnih jabuka, a koji je na tržište EU plasiran kao organski.

– Proizvod su napravila preduzeća formalno smještena u Srbiji i Hrvatskoj, a zapravo ih je direktno upravljala dva poduzetnička brata iz Pise – piše Valdera.

Mediji prenose, policija u Pisi uhapsila je osam osoba i stavila katanac na šest preduzeća koja su uvozila ovaj sok, a takođe je i zaplijenila imovinu uhapšenih vrijednu 6,5 miliona evra.

– Koncentrovani sok od otrovnih jabuka, namijenjen za tržište u EU, proizveden je u Srbiji, odakle se lažno prenosio kao organski, dok je sadržavao otrovne i štetne materije, a u nekim slučajevima i visoku koncentraciju patogena. Na čelu grupe bila su dvojica preduzetnika iz tog grada – pišu italijanski mediji.

U prodaji je bilo čak 1.411 tona ovog proizvoda, vrijednosti skoro 5 miliona evra, zbog čega je izdata hitna naredba za njegovo povlačenje, prenosi Radio Sarajevo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO