Svijet

NEVIĐENA SITUACIJA Zario je NOŽ U STOMAK predsjedničkom kandidatu na sred mitinga, pa izjavio da mu je BOG NAREDIO (VIDEO)

Napadač na brazilskog predsjedničkog kandidata koji je juče izboden na mitingu je Adelio Bispo de Oliveira (40), koji je od ranije poznat policiji zbog krivičnog djela nanošenje teških tjelesnih povreda.

NEVIĐENA SITUACIJA Zario je NOŽ U STOMAK predsjedničkom kandidatu na sred mitinga, pa izjavio da mu je BOG NAREDIO (VIDEO)
FOTO: RAS SRBIJA/RAS SRBIJA

Prema pisanju lokalnih medija, Oliveira je navodno rekao da mu je Bog poručio da napadne Žaira Bolsonara, a prve informacije bile su da su povrede samo površinske. Međutim Bolsanorov sin Flavio urzo je na Tviteru objasnio o kakvim povredma se radi.

Nažalost, bilo je ozbiljnije nego što smo mislili. Ubod je zahvatio dio jetre, pluća i crijeva. Izgubio je dosta krvi i umalo je preminuo. Čini se da mu je stanje sada stabilno. Molim vas, molite se – napisao je on.

Iz bolnice u kojoj je smješten, saopšteno je da je Bolsonaro operisan, ali više detalje nije poznato. Policija je u saopštenju navela da je imao pratnju policajaca u vrijeme napada.

Podsjećamo, Bolsonaro je napadnut tokom mitinga na jugoistoku Brazila, kada ga je nožem u stomak ubo čovjek iz gomile ljudi.

Bolsonaro je, prema trenutnim anketama volje naroda, drugi na listi predsjedničkih kandidata i njegovo ime je odmah ispod Luiza Injasija Lule da Silve, bivšeg predsjednika Brazila, kome je zabranjeno da nastavi kandidaturu zbog otvorene istrage povodom korupcije, piše “Gardijan”.