Svijet

Nevjerovatan preokret u slučaju mrtve žene na Krku: Obdukcija pokazala da nije ubijena, već se OTROVALA ALKOHOLOM

Obdukcija tijela njemačke državljanke pokazala je da je ona umrla od trovanja alkoholom u krvi, gotovo je neočekivan preokret u slučaju žene pronađene mrtve u stanu na Krku.

Nevjerovatan preokret u slučaju mrtve žene na Krku: Obdukcija pokazala da nije ubijena, već se OTROVALA ALKOHOLOM
FOTO: ĐORĐE KOKOŠAR/RAS SRBIJA

Policija koja je sprovodila istragu na osnovu naloga riječkog Županijskog državnog tužilaštva (ŽDO) objavila je ranije kako je uhapsila supruga preminule žene. 

Pročitajte još

– Tačno je, ne radi se o nikakvom krivičnom djelu, tj. ubistvu, već o nesretnom slučaju, tj. trovanju alkoholom. Ne mogu vam odavati o koliko promila se radi, ali je uzrok smrti definitivno velika količina alkohola u krvi. Na tijelu nisu nađene nikakve povrede koje bi upućivale na krivično djelo – potvrđeno je iz riječkog Zavda za sudsku medicinu gdje je obavljena obdukcija, prenosi Večernji.

Upitan zašto je muškarac priznao sestri žene da ju je ubio, suski vještak naveo je kako je on bio toliko pijan da vjerovatno nije znao što se događa.

Potvrđeno je i to da je žena preminula tri dana prije nego što je policija pronašla u stanu, što znači da je njezin suprug proveo tri dana s njezinim mrtvim tijelom.  Nakon što policija dobije službeno saopštenje, za očekivati je da će ŽDO izmijeniti kategoriju krivičnog djela, te da će se supruga preminule eventualno teretiti za nepružanje pomoći.

Prihvati notifikacije