Svijet

NEVJEROVATNA PRIČA Bivša djevojka progovorila kako se zaljubila u STRAŠNOG SERIJSKOG UBICU

Elizabet Klopfer, bivša djevojka serijskog ubice Teda Bandija, u novom dokumentarnom filmu na kanalu “Amazon Prime” otkrila je kako je izgledao njihov odnos i kako je pomogla da bude priveden pravdi.

NEVJEROVATNA PRIČA Bivša djevojka progovorila kako se zaljubila u STRAŠNOG SERIJSKOG UBICU
Foto: Twitter/@Enews screenshot

Ona je takođe najavila obnovljeno izdanje memoara iz 1981, u kojima opisuje zastrašujuće detalje iz perioda života koji je provela pored masovnog ubice.

Knjiga “Princ fantom: Moj život s Tedom Bandijem” (The Phantom Prince: My Life With Ted Bundy) posvećena je Elizabetinoj romansi s Bandijem, koji je sedamdesetih godina silovao i ubio više od 30 žena.

Iako je Elizabet prva prijavila Bandija policiji, tvrdi da godinama nije znala ništa o monstruoznim zločinima svog dečka, koga je upoznala u restoranu u Sijetlu otkobra 1969. Elizabet je tada već bila razvedena i sama je podizala kćerkicu Moli.

Hemija između nas je bila nevjerovatna – napisala je u memoarima.

Priznaje da je bio veoma zgodan i da je već sebe vidjela u braku sa njim i zamišljala kako će im se zvati djeca. Tu noć su proveli zajedno, a on joj je spremio doručak, da bi je sljedećeg vikenda odveo u Vankuver.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je Elizabeta počela da primjećuje neobične stvari u vezi s novim dečkom. Jednom je u fioci, među njegovim stvarima, našla ženski donji veš i gips.

– Ako ikada nekome nešto ispričaš o tome, rascopaću ti glavu – rekao joj je.

Šest mjeseci nakon što su se upoznali, izvadili su potvrdu koja im je bila neophodna za vjenčanje, da bi je Bandi pocjepao u bijesu pošto su se posvađali na povratku iz suda. Tri godine nakon što su se sreli, Elizabet je saznala da nosi njegovo dijete, što ju je “uznemirilo”.

– Oboje smo znali da potomstvo u tom trenutku ne dolazi u obzir – napisala je.

– On je te jeseni trebalo da započne studije prava, a ja sam morala da radim da bih ga izdržavala. Bila sam uznemirena. Znala sam da moram da prekinem trudnoću što prije. Ted je, međutim, bio zadovoljan sobom. Napravio je dijete – piše Elizabet.

Iako nikada nije bio nasilan prema njoj, Elizabet otkriva da je i te kako umio da je povredi izlivma bijesa i okrutnim izjavama.

Negde u to vrijeme, lokalni mediji izvještavali su o čovjeku po imenu “Ted”, koji vozi “folksvagen” i koji je počinio užasne zločine. Jednog dana, objavljeno je da mu je ruka bila u gipsu, a Elizabet se sjetila gipsa u fioci i prvi put posumnjala.

Avgusta 1974. stupila je u vezu s Policijom u Sijetlu. Rekla im je da je našla štake u sobi svog dečka koje izgledaju isto kao i one korišćene u posljednjem napadu.

– Imamo previše posla da bismo vodili razgovore s djevojkama – rekli su joj.

Baš u vrijeme kad se Bandi, nekoliko mjeseci kasnije, preselio u Jutu, u toj državi je porastao broj sumnjivih nestanaka. Elizabet je ponovo pozvala policiju, ali su joj rekli da je Bandi oslobođen sumnje.

U martu 1976. najzad je uhapšen zbog pokušaja otmice Kerol Daronč.

Tokom suđenja, Bandi i Elizabet su bili u kontaktu, o čemu svjedoči strastvena ljubavna prepiska. Elizabet ga je posjetila, a on ju je uvjeravao da je nevin. Povjerovala mu je.

Dok su se nizala ubistva za koja je bio optužen, Elizabet ga je pitala da li je pokušao i nju da ubije, a on joj je priznao da je jednom prilikom zapušio dimnjak i stavio peškir pod vrata kako bi se ugušila dok je spavala, ali da se ona probudila usljed napada kašlja.

Bandi je osuđen za 30 ubistava, a poslije dva pokušaja bjekstva iz zatvora pogubljen je 1989. godine.

Elizabet je do sada živjela relativno mirnim životom, daleko od očiju javnosti, ali je odlučila da progovori pred kamerama u dokumentarnom filmu na kanalu “Amazon Prime”. Serija iz pet dijelova nosi naziv “Ted Bandi: Kako sam se zaljubila u ubicu” (Ted Bundy: Failing for a Killer), a biće emitovana 2020. godine.

(Blic, Mirror.co.uk)