Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NEVJEROVATNO Rus tuži “Epl” jer ga je “NATJERAO DA POSTANE GEJ”

Svijet
Autor:

Foto: RAS Srbija

Jedan Rus traži od američke kompanije “Epl” odštetu od 15.000 dolara jer je ona, kako tvrdi, kriva što je on “postao homoseksualac”, pišu ruski mediji.

Muškarac koji je identifikovan kao D. Razumilov tvrdi da se “upustio u istopolne veze” ovog ljeta nakon što je dobio 69 “gejkoina” preko aplikacije za plaćanje kriptovalutama koju je daunloudovao na svoj telefon “ajfon” 2017. godine.

Nepoznati pošiljalac mu je uz “gejkoine” (vrstu kriptovalute) poslao i poruku na engleskom jeziku u kojoj je pisalo: “Nemoj da osuđuješ prije nego što probaš”.

– Pomislio sam, zaista, kako da osuđujem nešto prije nego što to probam. Tako sam odlučio da probam sa istopolnim vezama – naveo je Razumilov u tužbi čije je detalje objavio list Govorit Moskva u sredu.

On je naveo da je u roku od dva mjeseca ušao u vezu sa jednim muškracem i da ne može da izađe iz nje.

– Imam stalnog dečka i ne znam kako to da objasnim svojim roditeljima. Nakon što sam dobio gorepomenutu poruku, moj život se promijenio nagore i nikad neće više biti normalan – napisao je on.

Razumilov je optužio “Epl” da ga je “izmanipulisao i gurnuo u homoseksualnost” koja mu je, kako tvrdi “izazvala probleme njegovom mentalnom zdravlju”.

Zbog toga traži milion rubalja odnosno oko 15.300 dolara.

Njegovu tužbu je registrovao sud Presnenski okruga u Moskvi i 17. oktobra će ga saslušati.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO