Svijet

NEVJEROVATNO U 74. godini rodila ZDRAVE BLIZNAKINJE, srećni tata DOŽIVIO SRČANI UDAR i još se oporavlja

Eramati Mangajama (74) iz Indije rodila je zdrave bliznakinje nakon što je prošla postupak medicinski potpomognute oplodnje i vjeruje se da je najstarija porodilja na svijetu. Ona i njen suprug Radžom Raom (80) su presrećni jer su pokušavali da dobiju dijete 57 godina, a nada u njima se probudila nakon što im je komšinica ostala trudna u 55 godini.

NEVJEROVATNO U 74. godini rodila ZDRAVE BLIZNAKINJE, srećni tata DOŽIVIO SRČANI UDAR i još se oporavlja
FOTO: PROFIMEDIA

Klinika za medicinski potpomognutu oplodnju platila je većinu zahvata jer je to za njih bilo veliko istorijsko dostignuće. Eramati je u bolnici provela svih devet mjeseci trudnoće, a devojčice je rodila carskim rezom u bolnici Ahalja u Kothapetu.

Novopečeni tata Radža Rao je doživeo srčani udar dan nakon što je njegova 74-godišnja supruga carskim rezom rodila dvije djevojčice.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Par se vjenčao 1962. godine, a 57 godina nije imao djece, sve do 5. septembra kad su rođene njihove kćerke bliznakinje.

Kako piše Hindustan Times, Mangajama je u menopauzi već 25 godina. Zbog toga je donirano jajašce oplođeno spermatozoidima njenog supruga. Iako je porođaj prošao glatko, 74-godišnju majku su smjestili na intenzivnu njegu kako bi se što pre oporavila od stresa koji je doživjela. Drugi dan joj se pridružio i suprug Radža koji je dobio srčani udar.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Članovi njihove porodice izjavili su da su spremni da preuzmu brigu o devojčicama ako to bude potrebno.

(Žena Blic)