Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

SRBIJA U ŠOKU U zamrzivaču kraljevačke bolnice pronađena TIJELA 13 MRTVIH BEBA, ovo je ISTINA

Hronika
Autor:

Foto: Shutterstock

Srbijom je protutnjala vijest da je u zamrzivačima Opšte bolnice u Kraljevu pronađeno 13 tijela beba, a koja su dovedena u vezu sa slučajem nestalih beba. Međutim, kako saznaje Blic, istina je drugačija.

Iako je ta vijest šokirala građane Srbije, ispostavilo se, međutim, da se ne radi o ukradenim bebama, već umrlim na porođaju, nad kojima je urađena autopsija i koje su upisane u sve opštinske knjige, a njihvi roditelji nisu htjeli da ih preuzmu.

To za Blic kaže dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu, i dodaje da su to tijela beba, koje su u posljednje tri godine preminule na rođenju u toj bolnici.

– Mi tijela preminulih beba držimo u zamrzivačima po odluci službe za patologiju. Odluka o sahranjivanju Skupštine grada Kraljeva donijeta je prije tri, četiri mjeseca i sada je postupak formiranja komisije, koja će da izvrši to sahranjivanje – kaže za Blic dr Mrvić.

Prema njegovim riječima, bolnica do sada nije imala mogućnost to da radi, jer im tri godine ne radi spalionica.

– Ona je montirana i čekamo saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine za spaljivanje. Bebe će biti sahranjene po zakonu kada budemo formirali tu komisiju – objašnjava za Blic dr Mrvić i napominje da “to nisu nestale bebe, već prirodno umrle”.

Dr Mrvić pojašnjava da su to bebe mrtvorođene od 2016. godine do danas, a roditelji nisu htjeli da ih preuzmu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO