Kolumne

Nezaštićeni

Lokalna policija u Čelincu, malom mjestu na ušću Jošavke u Vrbanju kod Banjaluke, godinu dana ne može utvrditi ko su lopovi koji provaljuju i pljačkaju imovinu starice Petkane Maličević u ovom mjestu.

Nezaštićeni
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Rekao bi čovjek da policija u Čelincu ima pune ruke posla od kriminala i drugih redovnih aktivnosti, ali teško je tako nešto zamisliti u mjestu koje broji cca 15.000 stanovnika.

U pitanju je ipak, nešto drugo, a zove se nerad.

Ovome u prilog ide i da policija u Čelincu već danima ne odgovara na pitanja o konkretnom slučaju.

Ne da se policajcima u Čelincu riješiti devastiranje i pljačku imovine, jer su žrtve nezaštićena starica i njena porodica.

Pročitajte još

Nema starica nikoga da se zauzme za nju i natjera lokalne policajce da rade posao za koji su plaćeni.

Lijepo se vozati u klimatizovanim automobilima koje plaćaju građani, izbaciti ruku kroz prozor i uzimati „cvaju“ u hladovini lipe ili nekog drugog drveta pored magistralnog puta.

Sa druge strane, teško je izaći iz službenog auta, prošetati par koraka u večernjim satima i zaštititi imovinu nemoćnih građana.

Da bahatost bude veća, starici se, kada iznemogla dođe u policijsku stanicu kako bi provjerila da li su lopovi uhapšeni, savjetuje da je bolje da ćuti, jer bi moglo biti još gore?!

Ništa ovo nije čudno za “naše” policajce, samo je pitanje do kada mogu ovako raditi.

Uvijek su ovakvi bili u manjini, ali i ona većina previše dugo ćuti i okreće glavu u drugu stranu, da bi bila amnestirana.

Ona planetarna „štiti i čuvaj“ za lokalnu policiju u Čelincu očigledno ne vrijedi, jer da je suprotno, ne bi vandali svakih par dana ulazili u staričinu imovinu i krali šta stignu, već bi tražili advokate da ih vade iz ćelije.

Nažalost, ovakvih kao što je starica Petkana je i previše da bi Čelinac bio izuzetak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije