Sport

NEZAUSTAVLJIVI PARTIZAN Natho sa dva pogotka donio trijumf crno-bijelima u Novom Sadu

Fudbaleri Partizana nastavili su sa pobjedama u Superligi Srbije, savladavši u drugom kolu ekipu Vojvodine sa 0:2 (0:1) u Novom Sadu i to golovima Bibrasa Natha.

NEZAUSTAVLJIVI PARTIZAN Natho sa dva pogotka donio trijumf crno-bijelima u Novom Sadu
FOTO: FK PARTIZAN

Transferom Vladimira Stojkovića (koji je s tribina bodrio saigrače), mjesto među stativama zauzeo je Aleksandar Popović, koji i nije imao mnogo posla, desno u odbrani je zaigrao Lutovac umesto povređenog Miljkovića, dok su u veznom redu umjesto Danila Pantića i Lazara Markovića u startnoj postavi bili Filip Holender i Bibras Natho.

Upravo je kapiten reprezentacije Izraela i donio radost brojnim navijačima Partizana, koji su došli na ovaj derbi drugog kola Superlige, jer je u četvrtom minutu sjajnim udarcem s 15 metara, u gornji desni ugao, zatresao mrežu Vojvodine.

Natho je najprije odigrao dupli pas sa Lutovcem, koji je centirao nisko sa desnog krila.

Jovićev udarac je zatim izblokiran, pa onda i Holenderov, a posle gužve koja je nastala – lopta se odbila do izraelskog asa koji je sa 15 metara poslao pomenuti projektil.

Crno-bijeli su i poslije toga diktirali tempo, potpuno kontrolisavši igru, o čemu svjedoči i podatak da Vojvodina nijednom nije uputila udarac u prvih 45 minuta.

S druge strane, Partizan je konstantno bio opasan po domaćina, ali sem pomenutog pogotka, nije bilo šuta koji bi dodatno uzdrmao golmana Nikolu Simića.

Nadanja Novosađana da bi neki takav pokušaj mogao da se desi i urodi plodom, raspršio je Natho novim pogotkom.

Igrao se 59. minut, kada je Simović pravilno postupio dopustivši prednost poslije fauliranja Holendera na sredini terena, Miloš Jojić se domogao te (rivalima oduzete) lopte, probio se po desnom krilu i, malo sačekavši, uočio saigrača na ivici kaznenog prostora.

Uslijedilo je i pravovremeno dodavanje, a onda i vrlo precizan, nizak šut Bibrasa Natha, poslije kog se lopta od stative odbila u mrežu.

Prihvati notifikacije