Fudbal

NIJE BIO PENAL Sudijski ekspert objasnio zašto je Spartak oštećen (VIDEO)

Sudijski ekspert Zdravko Jokić je gostujući na Areni ocijenio da penal za Partizan na meču u Subotici nije postojao, te da se VAR soba nije trebala miješati u ovu odluku.

NIJE BIO PENAL Sudijski ekspert objasnio zašto je Spartak oštećen (VIDEO)
FOTO: TV ARENA/ YOUTUBE/SCREENSHOT

Nekadašnji internacionalac razočarano je konstatovao kako su i Crvena zvezda i Partizan pretjerali sa ružnim riječima u svojim saopštenjima.

On je zatim obrazložio svoje mišljenje  spornom penalu.

-Sudija je bio u dobroj poziciji, mogao je da vidi kontakt. Proći će 37-38 sekundi prije nego što se oglasi VAR… U ovom slučaju došlo je do procjene glavnog arbitra da prekršaja nema. Sam kontakt koji se desio ne može da se podvede pod očigledne prekršaje. Suština je da VAR nije trebalo da se miješa. I da je Lazar Lukić dosudio penal – VAR ne bi trebalo da se javlja. Baš kao što nije trebalo da se oglašava ni u ovom slučaju, kada ga sudija procijenio da najstrožije kazne nema. U ovom slučaju bitan je intenzitet. Nije jasna greška. I baš zato VAR ne treba da se meša. Za mene, kao i za sudiju Lukića ovo nije prekršaj. Da, do kontakta jeste došlo, ali nedovoljnog da bi mogao da se okarakteriše kao penal. UEFA je dala smjernice da treba da se izbjegava dosuđivanje ovako mekanih faulova, bilo na centru igrališta ili u šesnaestercu”.

U Subotici je bio još jedan sporan detalj u šesnaestercu. U prvom dijelu dogodilo se igranje rukom u kaznenom prostoru Spartaka…

– Ruka je u momentu šuta uz tijelo, usljed udarca lopte ona se odvaja od tijela. Tako da je u pitanju dobra odluka, nije bio penal za Partizan zaključio je Jokić.

Prije njega je i trener Crvene zvezde Dejan Stanković u istoj emisiji istakao da po njemu nije bio penal za Partizan.

Prihvati notifikacije