Sudbine

"NIJE MOJ PROBLEM ŠTO IH NEMA DOVOLJNO ZA DJECU" Testirala se 12 puta na koronu i neće da stane

Sara Edvards je Britanka koja je vjerovatno odradila najveći broj testova za korona virus. Iako nije ni medicinska sestra, ni ljekar, već marketinški asistent, uradila je 12 testova i potrošila oko 2.600 evra na njih, iako nijedan nije bio pozitivan.

"NIJE MOJ PROBLEM ŠTO IH NEMA DOVOLJNO ZA DJECU" Testirala se 12 puta na koronu i neće da stane
FOTO: HACETTEPE UNIVERSITY HOSPITAL/EPA

To i dalje ne spriječava ovu djevojku da gomila briseve ili da mahnito kliće kako bi zakazala svoj termin za testiranje, jer je Sara prestravljena ovim što je kovid-19 doveo u svijet, piše The Sun.

Ne vidi ništa loše u tome što radi test svake nedjelje, čak i bez ikakvih simptoma, a neki njeni prijatelji su ovu naviku okarakterisali kao “sebičnu i nepromišljenu”.

Oni ovu njenu potrebu vide kao “pljačkanje” onih kojima je test očajnički potreban, poput bolničkog osoblja ili onom u domovima za stare osobe. Već ovog mjeseca je došlo do fijaska sa testovima.

Na primer, u jednom trenutku i u jednom od najvećih žarišta u Velikoj Britaniji nije bilo testova, te su roditelji djece koja su pošla u školu morali da putuju kilometrima kako bi nabavili testove.

Radi se o testovima koji su laki za upotrebu i moguće je da ih svako upotrijebi kod kuće.

FOTO: RONALD WITTEK/EPA
FOTO: RONALD WITTEK/EPA

Ipak, Sara Edvards kaže da će nastaviti da čeka rezultate bez obzira na to šta neko kaže.

Za to što u zemlji nema dovoljno testova kaže da “nije njen problem”.

– Zapravo imam svako pravo da se testiram, bez obzira na to da li se radi o besplatnim testovima Nacionalnog zdravstvenog sistema, ili onima koje sam sama platila, ali to što ih radim svake nedjelje je ključno za moje mentalno zdravlje.

Nije moj problem ako nema dovoljno testova za školsku djecu, možda je trebalo da se njihovi spreme na vrijeme kao ja, prenosi Telegraf.

Znam da ljudi kažu da sam sebična, paranoična, licemjerna, ali nije me briga – rekla je.