Svijet

“NIJE ORGANIZATOR LANCA PROSTITUCIJE" Kćerka srpske princeze BRANI osramoćenog princa

Kristina Oksenberg (57), kćerka princeze Jelisavete Karađorđević i rođaka princa Čarlsa, tvrdi da princ Endru nije znao da ga Džefri Epstajn iskorišćava i da se nada da će on pomoći policiji u istrazi o pokojnom američkom milijarderu.

“NIJE ORGANIZATOR LANCA PROSTITUCIJE" Kćerka srpske princeze BRANI osramoćenog princa
FOTO: PROFIMEDIA/AFP

Prema njenim riječima, Epstajnu je bio “cilj” da upozna vojvodu od Jorka, što je postigao preko posrednice Gilen Maksvel, te da je sve što Federalni istražni biro treba da sazna od Endrua kako da uđe u trag kćerki medijskog tajkuna Roberta Maksvela.

To je sve što im je potrebno od njega. Šta on može da im kaže? “Žao mi je, bio sam idiot”. Koliko puta to treba da vam kaže? Shvatili smo poruku – izjavila je Oksenberg za Foks njuz

Oksenberg je rekla da je vojvoda “pravio gluposti”, ali da “nije pedofil”.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

– On nije organizator lanca prostitucije. Sigurna sam da mu je žao i da se gorko kaje. Voli svoju porodicu. Poštuje dužnosti. Voli majku i ne želi da ona pati zbog njega – rekla je Kristina Oksenberg.

Princ Endru je izložen velikom pritisku nakon što su ga FBI i glavni tužilac Njujorka Džefri Berman optužili da “uopšte ne sarađuje” u istrazi o Epstajnu.

On odbacuje optužbe da izbjegava saslušanje, a kraljica Elizabeta i princ Čarls su tim povodom održali hitan sastanak.

Virdžinija Roberts tvrdi da je bila Epstajnova seksualna robinja i da je tri puta imala seks sa vojvodom od Jorka: jednom u Londonu, dok je još bila maloljetna, jednom u Njujorku i treći put u Epstajnovoj privatnoj vili na karipskom ostrvu Litl Sent Džejms.

Princ Endru poriče da je bio u “bilo kakvoj” vezi sa danas majkom troje djece, koja živi u Karnsu, u Australiji, i tvrdi da se ne sjeća fotografije iz 2001. na kojoj je sa njom i Gilen Maksvel.

Ranije ove nedjelje Oksenberg je otkrila da je Maksvelova bila toliko zaljubljena u Epstajna da ju je zamolila da napiše biografiju kako bi ga ubijedila da je zaprosi.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Gilen ju je navodno pozvala telefonom 1997. godine i zakazala joj sastanak u svom stanu u Menhetnu, za koji Oksenberg kaže da je “lijepo uređen, ukoliko cijenite konvencionalne cvjetne tkanine i predvidljive ogromne imitacije vaza iz doba dinastije Ming”.

Prema riječima Oksenbergove, Maksvel je poštovala sva pravila bontona i ljubaznosti, a onda se “uzvrpoljila i počela da juri po sobi s rukama na uskim bokovima i očima uprtim u zamišljenu blisku budućnost, u kojoj su joj nade ostvarene”.

Oksenberg, koja je napisala djelimično autobiografski roman “Kraljevsko plavo”, tvrdi da joj je Maksvelova rekla:

– Ono što želim od tebe je moje Kraljevsko plavo. Džefri i ja ne možemo da nastavimo vanbračnu vezu. To ne izgleda lijepo. Volim ga. Učinila sam sve za njega. Sve što je tražio. Kada umjesto mene napišeš autobiografiju o mom životu, zaljubiće se u mene. Najzad će me poštovati. A onda će se i oženiti mnome. A to mi je cilj.

(Dejli mejl, Blic)