Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NIJE SE DVOUMIO NI SEKUNDE Srpski policajac zbog OVOG ČINA postao heroj Holandije

Društvo
Autor:

Foto: D. Milenković/RAS Srbija

Darko Dronić, policajac zaposlen u Sremskoj Mitrovici, boravio je u Holandiji na godišnjem odmoru i tom prilikom uhvatio je lice koje je djevojci iz Švajcarske otelo torbu sa svim dokumentima, novcem i telefonom.

Srpski policajac je, vidjevši tu situaciju, iste sekunde krenuo za tom osobom i trčao po ulicama Amsterdama dok ga nije uhvatio i predao ga holandskoj policiji.

Ovo je ispričala Srpkinja koja godinama živi u Holandiji.

– Moj suprug i njegovi prijatelji bili su očevici ovog događaja, jedan od njih je dao izjavu kao očevidac. Djevojka je bila presrećna i zahvalna policajcu. Poslije toga, u znak zahvalnosti, holandski policajci su u svojoj stanici uručili poklone našem policajcu za hrabrost i požrtvovanost koju je učinio, a taj događaj moj suprug ovekovječio je fotografijom – navodi ona za Informer.

Žena kaže da ovako djelo ne sme da ostane nezapaženo, jer je ovaj policajac predstavio Srbiju i policijsku profesiju u najlepšem svjetlu.

– Vjerujem da svi treba da budu ponosni na njega! Nama koji smo otišli iz naše zemlje, ovako nešto puno znači, takvi ljudi nas čine srećnim, i sa njima se možemo ponositi – napisala je Srpkinja iz Amsterdama.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO