Društvo

NIJEDAN VIRUS JE NE OBILAZI Jovana već 22 dana ima temperaturu, a PCR test je dva puta bio negativan

Muke 32-godišnje Jovane J. iz Beograda sa korona virusom počele su još prije 22 dana. Tvrdeći da je nijedan virus ne zaobilazi, nije bila iznenađena kada je usred jula dobila temperaturu 37,5.

NIJEDAN VIRUS JE NE OBILAZI Jovana već 22 dana ima temperaturu, a PCR test je dva puta bio negativan
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Budući da se samo 4 dana prije toga videla sa drugaricom koja joj je potom javila da ima korona virus, odmah je otišla da se testira.

– Živim u porodičnoj kući, ali gornji sprat je moj, tako da sam se odmah izolovala. Rezultati su stigli posle 4 dana i na moje iznenađenje bili su negativni. Neko drugi bi bio srećan, ali ne i ja jer sam u tom trenutku i dalje imala temperaturu koja se isključivo javlja poslije 18 časova – kaže Jovana u razgovoru za Telegraf.

Jovana ističe da joj “đavo nije dao mira”, pa se odmah javila u privatnu kliniku u kojoj su joj uradili laboratorijske analize krvi i snimili pluća. Sve je bilo u najboljem redu, a preventivno je dobila hemomicin.

– Ne mogu da vam opišem ovaj čudan osjećaj. Temperatura počinje svako veče poslije 18 časova kada završim sa poslom koji, srećom, radim od kuće. Nekada me baš obori, a nekada osim vrelog daha ne bih ni znala da je imam. Čulo mirisa ni u jednom trenutku nisam izgubila.

Jovana je potom nastavila da radi dalje analize u strahu da nije nešto drugo što izaziva temperaturu. Ipak, sve je bilo negativno.

– Kada ni poslije 10 dana temperatura nije spala otišla sam da uradim još jedan test. Zamislite, opet sam bila negativna.

Promijenila je i mnogo ljekara tražeći pravo mišljenje, sve dok nije zakucala na prava vrata. Tada joj je infektolog rekao da je definitivno u pitanju Covid-19.

– Rekao mi je da sam pokupila jako malu količinu virusa zbog čega test ne može da detektuje koronu, ali i da imam sreće jer zaista imam najblaže simptome. Problem je samo što su uporni i što sam psihički izmučena od svega. Zaista sanjam dan kada toplomjer neće pokazati da imam temperaturu – ističe.

Danas je 22. dan kako Jovana ima temperaturu, a ljekar joj je rekao da ona nije izolovan slučaj, te da je imao pacijente koji su pet nedjelja imali tako blage simptome.

– Iako mi je rekao da je vrlo moguće da više nisam infektivna i da se u mojoj krvi vuku “repovi” infekcije, ja se već 22 dana nalazim u kući, a moji mi ispred vrata ostavljaju potrebne namirnice. Preko dana se stvarno dobro osjećam – radim, obavljam kućne aktivnosti, a uveče sam zaista malaksala i premorena. Nadam se da ovo neće trajati još dugo – zaključila je Jovana u razgovoru za naš portal.