Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NIKADA NISU DOBILI BATINE” Jelena o vaspitanju djece i odluci koju su Novak i ona donijeli

Zabava
Autor:

Foto: Aleksandar Dimitrijević/RAS Srbija

Jelena Đoković govorila je o načinu na koji vaspitava nasljednike Taru i Stefana, te istakla da su ona i Novak odlučili da se ne služe metodama koje podrazumijevaju batine.

Jelena je juče u Beogradu učestvovala u panel diskusiji “Budućnost je sad”, a u neformalnom razgovoru nakon panela govorila je o tome kako odgajati decu u današnje vrijeme, piše Mondo.

– Ja se bavim svime što želim, bavim se svojom porodicom, djecom i mužem, a i pišem. Mislim da ću jednog dana biti spisateljica, mada već pišem za naš brend (časopis Original). Praktično ne žalim ni za čim i ne mislim da se nisam u nečemu ostvarila zato što sam Novakova supruga. Naprotiv, zbog toga sam se u svemu još više izgradila – istakla je Jelena.

O tome kako vaspitava sina Stefana i kćerkicu Taru i da li će uticati na njihov izbor zanimanja, Jelena Đoković je rekla:

– Da li vam ja djelujem tako? Oni mene vaspitavaju i prevaspitali su me od njihovog prvog dana. Ja ih ne vaspitavam. Zbog njih sam svjesna koliko imam još da rastem, i sagledavam svoje greške. Oni mi pokazuju da ne mogu više da mislim da znam bolje od njih. Oni su toliko čisti, bez grešaka, predrasuda, idu u svijet sa takvom živošću i nevinošću. Nama stalno govore da ne budemo naivni. Ali, baš treba da budemo takvi. Otvoreni, bez očekivanja. Ja to učim od svoje djece. Nikada neću ništa očekivati od njih. Svojoj djeci ću uvijek reći: ‘Ma, vi ste najbolji! Ne treba vam ništa više!’.

Kako je dalje navela, kćerka Tara i sin Stefan nikada nisu dobili batine.

– Moja djeca su prva generacija djece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka prije mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem, vjerujem da će zaista promijeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u mijenjanju istorije i budućnosti – istakla je Jelena.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO