Zabava

"NIKO NAM NE PRIPADA" Zanimljivi citati Monike Beluči o ljubavi, godinama i ljepoti

Ženstvenost i posebnost glumice Monike Beluči nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

"NIKO NAM NE PRIPADA" Zanimljivi citati Monike Beluči o ljubavi, godinama i ljepoti
FOTO: ETTORE FERRARI/EPA

Njene izjave i misli o muškarcima, životu, godinama, ljepoti govore o toj njenoj posebnosti, prenosi Super žena.

1. “Prvo dijete sam rodila sa 40, drugo sa 45, snimala u Bondu sa 50 i nikad ne bih voljela da ponovo imam 20 godina. U mladosti imate beuatie di diable (đavolsku ljepotu), kako kažu Francuzi, ljepotu koju ne shvatate, koju niste spoznali. Ali, kad ti je 50, u tebi se rađa ljepota druge vrste, ljepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za spoljašnu ljepotu!”

2. “Ljepota žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema, i kada ne postoji ništa osim ljepote.”

3. “Niko nam ne pripada: ni naši muževi, ni djeca. Možemo samo da podjelimo osjećanja, emocije sa ljudima koje volimo.”

4. “Žena može voljeti tako kao da nikada neće otići. Ali može doći i takav dan kada će otići tako kao da nikad nije ni voljela.”

5. “Za mene, starenje znači – postati bolja.”

6. “Šta ću raditi kada ostarim, i kad se više ne budem radovala da vidim svoju sliku u ogledalu? Isto što je radila i moja mama. Neću gledati sebe u ogledalu – gledaću u svoju djecu.”

7. “Ja uvijek kažem mladim djevojkama: ‘Naučite da volite svoje tijelo!’ Jer savršenstvo ne postoji, i sasvim je očigledno da žena sa oblinama nije manje lijepa od vitke djevojke. Jednostavno, treba naučiti prihvatati sebe onakvu kakva jesi.”

8. “Svima nama su neophodne iluzije. I baš zato volimo filmove.”

9. “Ni za šta na svijetu ne bih željela da mi je ponovo 20. Sada sam mnogo srećnija nego tada, jer u tom uzrastu mi tek spoznajemo sebe, pokušavamo razumijeti šta želimo da budemo, patimo od nesigurnosti. Sada tačno znam šta mi je potrebno, a bez čega mogu da živim.”

10. “Biti lijepa sa 20 godina – to je prirodno. Kada ste lijepi sa 35 ili 45 – to je rezultat rada na sebi i unutrašnje sreće.”

11. “Po mom mišljenju glupo je, s obzirom na mladost i ljepotu, postati sponzoruša nekog sa dubokim džepom, beskrajno trošiti život na žurkama. Ljepota nam je potrebna kao pomoć da pronađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom haotičnom svijetu.”

12. “Ljepota postaje ekspresivnija i interesantnija kada je prikrivena odjećom.”

13. “Ženstvenost – to je harmonija, prirodnost i senzualnost.”

14. “Ne razumijem žene koje kažu da ih muška želja ponižava. Mislim da one, jednostavno, nisu u skladu sa sobom.”