Digitalna Srpska

"Niko ne koristi tu funkciju" Tviter od sljedećeg mjeseca ukida Flits

Prošle godine je Tviter predstavio Flits (Fleets), funkciju nalik Instagram Storiju, koji se pojavljuju u gornjem redu u aplikaciji Tviter.

"Niko ne koristi tu funkciju" Tviter od sljedećeg mjeseca ukida Flits
FOTO: ANDREW GOMBERT/EPA

Ali nakon kratkog vremena, Tviter povlači funkciju, jer je većina njenih korisnika ne koristi. U srijedu je Tviter objavio da od 3. avgusta, Flits više neće biti dio Tvitera. Tviter Spejsiz (Twitter Spaces) će se i dalje pojavljivati na istom mjestu. Tviter kaže da želi da ugradi neke funkcije Flitsa poput ful skrin kamere, mogućnosti formatiranja teksta i GIF naljepnice – u Tviter kompozer (composer).

Odluka o ukidanju usluge dolazi samo mjesec dana nakon što je Tviter počeo da testira oglase između Flitova. U postu na blogu, Tviter objašnjava zašto ukidaju uslugu poslije samo osam mjeseci od njenog pokretanja – Flits je svojevremeno predstavljen kao „efemerni način niskog pritiska da ljudi podijele svoje prolazne misli“ na platformi. Cilj je bio da smanji anksioznost koja sprečava neke ljude da tvituju. Međutim, kompanija je otkrila da su korisnici uglavnom koristili Flits da bi promovisali sopstvene tvitove, piše PC Press.

Prihvati notifikacije