Politika

„NIKO NEĆE DA SE DRUŽI SA DODIKOM“ Komšićev kabinet demantuje srpskog člana Predsjedništva

Smatramo da izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika graniče sa uračunljivošću. Uvjerio je sebe u neistine, a tako je i sa imenovanjem sudije Ustavnog suda BiH od strane Evropskog suda za ljudska prava, rečeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

„NIKO NEĆE DA SE DRUŽI SA DODIKOM“ Komšićev kabinet demantuje srpskog člana Predsjedništva
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ne zna se šta je gore, ili da pismo koje su dobili istovremeno kao i dva druga kabineta nisu na vrijeme pročitali, što nije čudo jer je poznato da im presude Evropskog suda ljudska prava ne znače ništa, ili naprosto glume da ga nisu pročitali. Moguće je i to da su ga pročitali, pa su naknadno sebe uvjerili da nisu – saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, Dodik je ranije izjavio da je Komšić od njega sakrio pismo koje je predsjednik Evroskog suda ta ljudska prava poslao Predsjedništvu BiH, u kome je tražio konsultacije u vezi sa imenovanhjem međunarodnog sudije u Ustavni sud BiH. Istovremeno, Komšić tvrdi da su pismo dobila sva trojica članova.

Dodik je za N1 izjavio i da je „Komšić sakrio poziv iz Brisela od ostalh članova Predsjedništva BiH i otišao sam“.

Međutim, u Komšićevom kabinetu tvrde drugačije – da je poziv stigao na ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, a ne na članove Predsjedništva, u tome konkretnom slučaju.

-Predsjedavajući Komšić nije odgovoran zbog toga što niko ne želi da razgovara i druži se sa gospodinom Dodikom – poručuju iz kabineta predsjedavajućeg.