Hronika

„NIKO OD AKTERA NIJE NAŠ UČENIK“ Oglasio se direktor škole ispred koje je pronađena pretučena djevojčica

Nakon što je iz MUP SBK juče potvrđeno da je u Mješovitoj srednjoj školi u Donjem Vakufu pronađena 13-godišnjakinja koja je fizički napadnuta, oglasio se direktor ove obrazovne ustanove koji tvrdi da škola nema nikakve veze s onim što se dogodilo.

„NIKO OD AKTERA NIJE NAŠ UČENIK“ Oglasio se direktor škole ispred koje je pronađena pretučena djevojčica
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Slučaj je policiji prijavljen 22. septembra, a u vezu s njim dovode se četiri osobe.

– Želim da upoznam javnost da naša škola nema nikakve veze sa nemilim događajem. Naime, incident se desio u periodu kad škola ne radi. Naši uposlenici su u 7.05 sati pronašli djevojčicu na vanjskim, sporednim, stepenicama i o tome obavijestili policiju, koja je odmah reagovala. Dakle, djevojčica nije pronađena u školskoj sali, niti se incident desio u školi i za vrijeme nastave. Niti jedan od aktera tog nemilog događaja, koji nas je sve potresao, nije čak ni učenik naše škole. Nastradaloj djevojčici želimo brz i uspješan oporavak – kazao je direktor Mješovite srednje škole Asim Orahovčić.

Povrijeđena maloljetnica je prevezena u Dom zdravlja Donji Vakuf radi ukazivanja ljekarske pomoći, odakle je upućena u Kantonalnu bolnicu Travnik. Na društvenim mrežama pojavile su se spekulacije da je djevojčica silovana, ali u travničkoj bolnici to nisu potvrdili, piše Klix.