Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NIKO U HOLIVUDU VIŠE NE ŽELI OVAJ POSAO Kevin Hart odustao od vođenja dodjele Oskara

Kultura
Autor:

Foto Mike Nelson EPA

Američki komičar Kevin Hart odustao je danas od uloge voditelja na ceremoniji dodjele Oskara samo dva dana po imenovanju zbog reakcija na njegove stare homofobične tvitove.

Hart je na Tviteru napisao da se povlači jer ne želi da skreće pažnju sa Oskara.

-Iskreno se izvinjavam LGBTQ zajednici zbog neosjetljivih riječi iz moje prošlosti – naveo je on.

On se povukao oko sat vremena nakon što je odbio da se izvini zbog tvitova koji su vraćeni u prvi plan pošto je u utorak najavljen kao voditelj dodjele Oskara.

U snimku objavljenom na Instagramu, Hart je naveo da su mu iz Akademije filmskih umjetnosti i nauka, koja dodijeljuje najprestižnije filmske nagrade, dali ultimatum da se izvini ili će “biti primorani da nađu drugog voditelja”.

-Izabrao sam da se ne izvinim. Razlog je to što sam se time bavio nekoliko puta – naveo je komičar.

Akademija još nije komentarisala.

Foto Clemens Bilan EPA

Hart je u međuvremenu obrisao neke od tvitova, najvećim dijelom napisanih između 2009. i 2011. Ipak, oni su već bili slikani i rašireni na internetu.

-Ako moj sin dođe kući i pokuša da se igra s kćerkinom kućom za lutke razbiću mu je o glavu i reći ‘prestani, to je gej – piše u jednom od izbrisanih tvitova iz 2011.

On je juče putem Instagrama poručio kritičarima da “prestanu da budu negativni” oko njegovih ranijih komentara.

-Imam skoro 40 godina. Ako ne vjerujete da se ljudi mijenjaju, rastu, sazrijevaju, ne znam šta da vam kažem – naveo je Hart uz dodatak “Volim sve”.

Hartovi stavovi o homoseksualnosti su bili ustaljeni dio njegovih stend ap nastupa. U jednom od njih je 2010. rekao da mu je “jedan od najvećih strahova” da mu sin “izraste u geja”.

Aktivistička grupa za LGBTQ prava GLAAD je juče saopštila da se obratila Akademiji, televizijskoj kući ABC i Hartovim predstavnicima da bi “razgovarali o Kevinovoj anti-LGBTQ retorici i prošlosti”.

Komičar i glumac Bili Ajhner je rekao da bi “jednostavno, istinsko izvinjenje koje bi pokazalo bilo kakvo razumijevanje ili kajanje bilo tako jednostavno”.

Ovo nije prvi put da voditelj Oskara bude promijenjen zbog izjava o LGBT zajednici. Pred dodjelu Oskara 2012. producent Bret Ratner se povukao par dana nakon što je na prikazivanju filma koristio uvrijedljive reči. Nedugo potom se povukao i drugi planirani voditelj, glumac Edi Marfi.

Te godine je uskočio oprobani voditelj, glumac Bili Kristal, kome je to bio osmi put da vodi ceremoniju. Ovog puta su veoma glasne špekulacije da gotovo niko u Holivudu ne želi taj posao.

Akademija je pomjerila ceremoniju dodele Oskara na 24. februar, što producentima ne daje mnogo vremena da pronađu zamjenu za Kevina Harta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO