Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NIKOGA NE MRZIMO I NIKOME OVO NE TOLERIŠEMO” Gazda restorana u Omišu reagovao na OPTUŽBE PORODICE iz BiH objavljene u medijima

Društvo
Autor:

Foto Shutterstock

Vlasnik restorana u Omišu demantovao je danas navode gostiju iz BiH koji su objavljeni na portalu DEPO.

– U navedenom članku grubo su prekršena pravila novinarske struke kao i nekoliko pozitivno pravnih propisa kako Republike Hrvatske tako i Republike Bosne i Hercegovine. Činjenično stanje navedeno u članku je netačno i konstruirano na temelju lažnih konstruiranih teza – navodi se u odgovoru za DEPO.

Vlasnik restorana demantuje bilo kakvo vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj i rasnoj osnovi i odbacuje bilo kakvu povezanost zaposlenih i uprave sa prepiskom na društvenim mrežama.

– U priloženom članku su navodne prepiske recenzenata i tobože vlasnika restorana na google+ društvenoj mreži, koje su izbrisane ali su …eto… recenzenti uspjeli sačuvati neke. Na istima su vidljivi tragovi amaterskog korištenja programa za obradu fotografija.

Niko od uprave ili radnika kompanije nije imao pristupne lozinke za navedenu društvenu mrežu do jutrošnjeg kontakta od strane novinara Index, kada smo dokazali da smo vlasnici navedenog objekta i dobili pristup. Naš jedini službeni profil je onaj na društvenoj mreži “Fejsubuk” i za druge ne snosimo nikakvu odgovornost ni obvezu.

Nadalje povod za ovaj događaj je ostvarena prijetnja osobe koja je u subotu 16.6. oko 14.30 nažalost bila gost našeg restorana.

Oko 14:30 grupa mokrih i razodjevenih ljudi (5 odraslih i 6 djece) ušla je na terasu restorana. Sami su sjeli za stolove i sami s konobarskog pulta uzeli jelovnike. (To se u restoranu ne radi, dođeš, javiš se konobaru i kažeš koliko vas je i on vas primi i posluži). Nadalje su djeca skakala po stolovima, odrasli su „dozivali konobara fijukanjem i s „PAJDO“, konobar ih je nekoliko puta zamolio da se kulturno ponašaju, da on nije pas i da mu ne zviždukaju. Problem su napravili oko liganja koje su navodno bile žilave i nepečene. Dva su puta vraćane u kuhinju i na kraju su svi (kuhinja i konobari) zaključili da su u najboljem redu. Na kraju nisu htjeli platiti sve (što je i bio cilj svega). Konobar je kategorički odbio i naplatio sve jer je bilo sve u najboljem redu. Dotična je zaprijetila da će aktivirati društvene mreže ako joj se ne odbije dio računa. Konobar je ostao pri svojoj odluci i ovo je rezultat.

Protiv navedene ćemo podnijeti karivičnu prijavu za klevetu i privatnu tužbu za naknadu štete.

Prikazali ste nas bez argumenata i bez naše strane priče kao mrzitelje Bosne i Bosanaca, što je krajnje nekorektno i netačno. Naši dugogodišnji sezonski radnici su iz Sarajeva.

Naš jedini zločin je taj što ne tolerišemo balkansku „kulturu“ i ne posustajemo pred balkanskim metodama (iskamči džabe). Bili Hrvati, Bosanci, Srbi… Nismo i nećemo nikad. Po cijenu svega – navodi se u demantu koji potpisuje direktor ovog restorana.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO