Svijet

"NIKUDA JA NE IDEM" Republikanci pozvali Elizabet Čejni da PODNESE OSTAVKU jer podržava opoziv Trampa, ona odgovorila

Uticajnu zastupnicu iz redova republikanaca u Predstavničkom domu Kongresa i predsjedavajuću poslaničkim klubom republikanaca u donjem domu, Elizabet Čejni, njene kolege republikanski zakonodavci pozvali su da podnese ostavku zbog toga što podržava opoziv predsjednika Donalda Trampa.

"NIKUDA JA NE IDEM" Republikanci pozvali Elizabet Čejni da PODNESE OSTAVKU jer podržava opoziv Trampa, ona odgovorila
FOTO: MICHAEL REYNOLDS/EPA

Čejnijeva, kćerka nekadašnjeg potpredsjednika SAD Dika Čejnija, izjavila je da je glasanje o opozivu predsjednika Trampa pitanje savjesti.

– Nikuda je ne idem. Ovo je glasanje po savjesti, a u našem poslaničkom klubu ima ljudi sa različitim stavovima o tom pitanju. Naša nacija je suočena sa ustavnom krizom bez presedana od Građanskog rata. Na to se moramo fokusirati i u tom smjeru moraju biti usmjereni naši napori – izjavila je Čejnijeva.

Ona je ocjenila da do sada “nikada nije bilo veće izdaje predsjedničke funkcije i zakletve na američkom Ustavu od strane nekog predsjednika SAD”, prenosi CNN.

Trampov odani saborac i saradnik u Predstavničkom domu danas je poručio da bi Čejnijeva trebalo da bude smijenjena sa svojih funkcija zbog podrške opozivu predsjednika Trampa.