Svijet

"NISAM MOGLA DA PIŠEM TOM RUKOM" Kolinda Grabar-Kitarović operisana u Zagrebu

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović oglasila se iz KBC Rebro u Zagrebu nakon operacije vratne kičme. 

"NISAM MOGLA DA PIŠEM TOM RUKOM" Kolinda Grabar-Kitarović operisana u Zagrebu
FOTO: ANTONIO BAT/EPA

Dragi svi, javljam vam se s KBC Rebro, Zagreb, nakon operacije stenoze spinalnog kanala vratne kičme sa mijelopatijom i radikulopatijom. Riječ je o cervikalnoj diskekromiji prednjim pristupom uz fuziju i instrumentaciju. Ponajprije hvala cijelom medicinskom timu, na čelu sa prof. dr. sc. Miroslavom Vukićem, i osoblju NeourokirurgIje KBC Rebro na njihovoj brizi. Hvala i Specijalnoj bolnici “Sv. Katarina” i Radiohirurgiji Zagreb, svim drugim medicinskim ustanovama i pojedincima koji se već godinama brinu o stanju moje kičme i povredama ruke i ramena.

Hvala obitelji, prijateljima i svim dragim ljudima koji su mi ovih dana pomagali napraviti pripreme za oporavak kod kuće.

Dragi svi, javljam vam se s KBC Rebro, Zagreb nakon operacije stenoze spinalnog kanala vratne kralježnice s…

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Saturday, September 12, 2020

Hvala svima vama koji mi šaljete dobre želje i molitve.

Ova je operacija bila nužna, vjerojatno još i ranije. Nije bila riječ samo o bolovima, već i o funkcionalnim i motoričkim smetnjama koje su počele da utiču na moj život. I to ne samo na onaj protokolarni, zbog poteškoća sa stajanjem, gubitka ravnoteže i slično, već i na svakodnevni život. Bilo je već teško potpisati se pisati rukom, zakopčati dugmad, otvoriti bočicu vode, našminkati se, prinijeti kašiku ustima.

Sad slijedi duži oporavak, u kojem se oslanjam na podršku porodice, prijatelja i svih dobrih ljudi.

Svima želim svako dobro, zdravlja i snage, posebno svim zaposlenima u hrvatskom zdravstvu, koji daju sve od sebe kako bi nas zaštitili i liječili u ova neobična vremena – poručila je na Fejsbuku bivša predsjednica, prenosi Avaz.