Hronika

"NIŠTA NIJE SLUTILO NA OVAJ UŽAS” Sjekirom UBIO MAĆEHU, pa pobjegao kod bivše žene

U selu Cerovac kod Kragujevca Nebojša Lakić (57) ubio je sekirom svoju maćehu Miloranku Lakić (72). Njega je policija uhapsila i oduzela oružje koje je korišćeno u zločinu.

"NIŠTA NIJE SLUTILO NA OVAJ UŽAS” Sjekirom UBIO MAĆEHU, pa pobjegao kod bivše žene

Motiv ubistva je nepoznat, ali je činjenica da je Lakić psihijatrijski bolesnik i da je liječen u specijaliziranim ustanovama. Kako Blic saznaje, nije bilo prijava za zlostavljanje, niti bilo kakvih drugih. Prema riječima komšija u ovom rijetko naseljenom dijelu sela porodica nikada nije imala problema, bar oni ništa nisu čuli ni znali.

Juče na mjestu ubistva ogromna kuća bila je pusta, na nekoliko ulaza nije bilo tragova da se samo par časova ranije tu dogodilo ubistvo. Veliko dvorište je sređeno i okošeno.

Prema riječima komšije Krste Rajkovića koji se jedino družio sa Lakićima kaže da nijada nije bilo svađe, niti problema u porodičnim odnosima. On pretpostavlja da se ubistvo dogodilo oko 23 časa. To mu je rekla kćerka koja se druži sa bivšom Lakićevom suprugom.

On je pješke otišao do grada i lupao na vrata bivše žene koja sa djecom živi u stanu. Ona je pozvala policiju i on je otišao. Ujutru je zvala ovdje da vidi da li je sve u redu. Kada nikoga nije mogla da dobije zvali su mene, obišao sam kuću ali vidite da sve izgleda normalno. Malo kasnije je došla policija koja je zatekla mrtvu ženu. Njega su uhapsili ubrzo poslije toga – priča potreseni Rajković. I njemu se stalno Nebojša našao da pomogne, bili su dobre komšije.

A da se dogodila tragedija čudi se i komšinica Danijela Vukadinović. Ona je od ove porodice kupila plac sa malom kućom do puta i jedina je preostala naseljena u ovom zaseoku. Kaže da je Nebojša pomagao maćehi i da su se savršeno slagali. Otac mu je umro prije oko godinu i po dana. Prošle nedjelje predao je papire za Biro i pričao da hoće da se zaposli ovdje.

– Nedavno smo se ja i pokojna Miloranka vratile iz grada autobusom, došao je do stanice da ponese torbe. Niko nije ni slutio da će doći do tragedije – kaže Danijela.

Inače, Lakić je bivši radnik vojne fabrike. Razveden je i ima dvoje djece. Njegova porodica se u Cerovac doselila iz naselja Aerdrom. Nije imao krivični dosije niti problema sa zakonom.

Crna hronologija

13.1.2020. Violeta Mladenović (51 godina) ubijena pištoljem u Karavukovu kod Odžaka od strane bivšeg supruga Branka Manića (50 godina).

21.1.2020. Marina Petković (28 godina) ubijena aktiviranjem ručne bombe na putu između Batajnice i Stare Pazove od strane partnera Pavla Rakonjca (31 godina).

4.2.2020. Dobrila Marković (73 godine) ubijena nožem i sekirom u Miloševu kod Jagodine od strane partnera (nevjenčanog supruga) Mihajla Ilića (85 godina).

29.3.2020. Dragana Ališanović (52) iz Niša ubijena od strane partnera (nevjenčanog supruga) Radoslava Nezirovića (62) iz Čokota.

8.5.2020. Vinka Stojanović (69 godina) iz Radenkovca kod Sokobanje ubijena od strane Siniše Brankovića (59 godina), komšije koji je bio kao sin. Postoji sumnja da ju je silovao.

9.5.2020. Danijela Ilić (43 godine) iz Leskovca ubijena od strane posinka Miloša Ilića (20 godina). Osim nje usmrtio je i oca Predraga (45 godina), sestru Anu (19 godina) i polusestru Saru (12 godina).

15.5.2020. Branislava Gnjidić (49 godina) iz Erdevika ubijena automatskom puškom od strane supruga Predraga Gnjidića (53 godine).

23.5.2020. Supružnici Jordan A. (63) i Dragica A. (56) pronađeni su mrtvi u porodičnoj kući u naselju Kozujevo u Kragujevc. Sumnja se da je muž Dragicu izbo nožem, a potom presudio sebi.

Prihvati notifikacije