Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NIŠTA NIJE SLUTILO NA TRAGEDIJU Mladić je popio kafu, sjeo na ivicu bazena, a nakon nekoliko trenutaka počela je BORBA ZA ŽIVOT

Hronika
Autor:

Foto: Facebook/Bazeni Derventa/screenshot

Mladić Dragomir Kokoruš (18) iz Petrovca, koji se u ponedjeljak uveče utopio na bazenima „Olimp“ u Derventi, prethodnih dana je boravio kod bake u nadi da će u tom gradu naći posao.

Iako se u početku sumnjalo da je Kokuraš doživio srčani udar, obdukacija je to demantovala i potvrdila da se radi o utapanju.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da se tragedija dogodila oko 17 časova, kada je mladić upao u vodu.

Direktor Doma zdravlja Derventa Mirko Šaran rekao je za Srpskainfo da je odmah nakon prijave nesreće vozilo Hitne pomoći upućeno na lice mjesta.

– Čuo sam da je dječak kasnije preminuo. To su sve informacije koje imam – pojasnio je Šaran.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić je boravio kod bake, a rodom je iz Petrovca, gdje je radio u jednom marketu. Navodno je došao u Derventu kako bi tražio drugi posao.

Prije nesreće sjedio je na ležaljci, popio kafu i zatim sjeo na ivicu bazena.

– U jednom trenutku samo je upao u vodu i nije izronio. Tu se našla jedna žena koja je pogledala prema bazenu, videla mladića na dnu i počela dozivati pomoć. Dvojica mladića su odmah uskočila u vodu i izvukli ga. To je sve trajalo možda 15-tak sekundi – ispričao je jedan od očevidaca.

Kaže da se na bazenu našao i ljekar koji je odmah krenuo da ga oživljava i navodno je u jednom trenutku Kokoruš počeo da diše, pa su svi bili optimistični. Kada su čuli da je umro, posumnjali su na srčani udar.

Međutim, poslije završene obdukcije utvrđeno je da se mladić utopio, pa će policija još jednom provjeriti šta se tačno dešavalo u ponedjeljak uveče na bazenu.

– Tokom obdukcije utvrđeno je da nema oštećenja srca ni mozga, te da je smrt nastupila utapanjem – rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, rezultati obdukcije bacaju drugu sliku na ovaj događaj, pa će se sada morati utvrditi da li u ovoj nesreći ima elemenata krivičnog djela.

– Biće provjereno da li na bazenu imaju spasioca, da li su obučeni, a pod istragom će biti i druge stvari koje su mogle dovesti do tog da se spasi mladi život – kaže naš sagovornik.

O tome da li na bazenu imaju spasioci i da li ispunjavaju sve uslove, pokušali smo da saznamo od vlasnika Andrije Bjeloševića, međutim on nije želio da daje izjave.

– Bila je policija, obratite se njima. Ja neću dati izjavu oko ovog događaja – rekao je kratko Bjelošević.

Prema pričama mještana, oni nisu sigurni da na ovom bazenu rade spasioci.

– Ove godine sam samo jednom bio na bazenu i nisam vidio spasioce, ali nisam siguran da li ih inače ima. Pre nekoliko godina su imali spasioce koji su radili, a za sada ne znam – rekao je naš sagovornik.

Kazniti odgovorne

Prijatelji Dragomira Kokoruša, sa kojim smo razgovarali, ističu da je rodom iz Petrovca i da je bio dobar mladić.

– Strašno je što se to desilo, pored toliko ljudi na bazenu. Nadam se da ako ima neko ko je odgovoran, da će biti kažnjen da se ovo više ne bi dešavalo – ispričao je jedan od njegovih prijatelja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO