Politika

"Nisu narod i politički lideri ovce" Nešić poručio da je Dodik priznao krah svog legitimiteta

Predsjednik DNS Nenad Nešić je poručio da je Republika Srpska iznad svih pojedinačnih političkih interesa i razlika.

"Nisu narod i politički lideri ovce" Nešić poručio da je Dodik priznao krah svog legitimiteta
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dodao je i da je Milorad Dodik svojom izjavom o sastanku sa Kristijanom Šmitom ozbiljno ugrozio potencijal srpskog jedinstva i priznao krah svog legitimiteta.

– Moj stav i stav DNS je da uspostavljanje jedinstva u odbrani Srpske i njenom jačanju predstavlja prioritetni nacionalni interes – kazao je Nešić.

On je ponovio stav da BiH nije potreban visoki predstavnik.

– Sve srpske političke stranke, i one koje su od naroda dobile podršku i one koje je SNSD napravio od papaka, dogovorile su se o vrlo jednostavnim stvarima – mislimo da u Evropi 21. vijeka jednoj državi nije potreban inostrani upravljač i protiv smo mogućnosti da uprkos demokratskoj volji naroda nameće zakone- rekao je Nešić.

On je dodao da je Srpskom narodu u BiH potreban politički bedem, a ne čobanin.

– Nije narod ovca niti su njegovi politički lideri ovce da im treba čobanin iz SNSD da ga slijede dok luta političkim kršom nesposoban da pronađe put do livade i sigurnosti – rekao je Nešić.

Nešić kaže da je Milorad Dodik, izabrani član Predsjedništva BiH, svojom izjavom o sastanku sa Kristijanom Šmitom ozbiljno ugrozio potencijal srpskog jedinstva i priznao krah svog legitimiteta.

– Gospodine Dodik, bedem nacionalnog interesa gradimo zajedno, ne da biste se vi iz SNSD sakrili iza njega sa svim svojim greškama, nego da naši politički protivnici znaju da kad Vas pobijedimo nema promjena u čvrstini odbrane prava našeg naroda na Republiku Srpsku. Ako kao izabrani član Predsjedništva niste u stanju da ostanete dosljedni Vašoj odluci da se sa Kristijanom Šmitom ne sastajete ili želite da u nama pronađete alibi da odluku promijenite ili joj ostanete dosljedni, niste uradili ništa do priznanja da legitimiteta više nemate- poručio je Nešić i dodao da iz svega ovoga vidi Dodikovo prihvatanje činjenice da slijedi poraz SNSD.

– Ni u jednoj vašoj pobjedi niste propustili da ostale ponizite oduzimanjem jednakog prava na Republiku Srpsku sa SNSD. S tim u vezi podsjećam na jednu mudru izreku: U pobjedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi – zaključio je Nešić.

Prihvati notifikacije