Društvo

"Nisu sami" Jurišić nakon sastanka sa organizatorima "Bh. povorke ponosa"

Povodom napada na aktiviste za prava LGBTIQ osoba u subotu, 18. marta u Banjaluci i ugrožavanja prava LGBTIQ kao manjinske grupe, zamjenica državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić se danas sastala sa predstavnicima Organizacionog odbora BH Povorke ponosa Lejlom Huremović, Samrom Šuškić-Bašić i Mirzom Halilčevićem.

Duška Jurišić pozvala na zaustavljanje istrage protiv hodže
FOTO: BHTV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Predstavnici Organizacionog odbora su izrazili zahvalnost za pravovremenu reakciju Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i za podršku da se u svojoj kontinuiranoj borbi ne osjećaju sami.

Osim razgovora o samom napadu, događajima prije i poslije napada, predstavnici Organizacionog odbora BH Povorke ponosa najavili su daljnje aktivnosti, među kojima su mjere pravne zaštite.

Pročitajte još

Zaštita i inkluzija ranjivih grupa jedan je od zadataka Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, istakla je zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice, te će se u tom smislu maksimalno angažovati u ličnom kapacitetu.

Pred institucijama država i civilnim društvom su veliki izazovi zbog ograničavanja slobode izražavanja i slobode okupljanja kroz najavljene izmjene i dopune Krivičnog zakonika Republike Srpske, te Zakona o nevladinim organizacijama, složili su se učesnici sastanka, prenosi N1.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije