Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NJEGOVANJE TRADICIJE Folklorni ansambli oduševili publiku u Driniću

Regioni
Autor:

Foto: Srpskainfo/RAS Srbija

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Grmeč” u Driniću je održana sedma po redu manifestacija “Drinić kroz igru i pjesmu”.

Publici su se, pored KUD-a domaćina, predstavila kulturno-umjetnička društva “Sava Vukosavljev” iz Zmajeva, “Gavrilo Princip” iz Grahova, “Mira Lukač” iz Drvara, etno ansambl “Uspomene” iz Drvara, pjevačka grupa “Drvosječe” iz Bosanskog Petrovca, etno grupa “Carza” iz Drvara, pjevačka grupa “Teša i Gagi” iz Drinića i dječiji hor Osnovne škole Drinić.

Foto: Srpskainfo/RAS Srbija

Manifestaciju je svečano otvorio predsjednik KUD-a “Grmeč” Žarko Stojanović, koji je rekao da KUD “Grmeč” nastoji da očuva tradiciju, kulturu, običaje i igre iz ovih krajeva, te izrazio zadovoljstvo što je ovaj događaj prerastao u tradiciju.

Pored više stotina gradjana Drinića i susjednih opština, manifestaciji su prisustvovali Predrag Mitić, šef  konzularne kancelarije Srbije u Drvaru, Duško Ćutilo, direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima u Vladi AP Vojvodine, te načelnici opština Drinić – Milan Grbić i Bosanski Petrovac – Dejan Prošić.

Foto: Srpskainfo/RAS Srbija

Generalni pokrovitelj manifestacije bilo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a pokrovitelji Eparhija bihaćko-petrovačka, Opština Drinić-Petrovac i Opština Bosanski Petrovac.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO