Društvo

"Njegovo HRABRO SRCE nije moglo da se bori" Preminuo Konstantin Vasović (5) za kojeg se skupljala pomoć, od riječi majke i KAMEN BI ZAPLAKAO

Konstantin Vasović, petogodišnji dječak koji je bolovao od Dišenove mišićne distrofije, preminuo je rano jutros u Beogradu. Ova bolest mališanu dijagnostikovana je prije dvije godine, a majka se oprostila od njega srceparajućom porukom.

"Njegovo HRABRO SRCE nije moglo da se bori" Preminuo Konstantin Vasović (5) za kojeg se skupljala pomoć, od riječi majke i KAMEN BI ZAPLAKAO
FOTO: SCREENSHOT

Ona je poručila da je Kosta nažalost izgubio bitku prije nego što su mu ljekari dali anesteziju.

Majka je poručila da je Koletovo hrabro srce nažalost prestalo da kuca iako je u svog sina vjerovala više nego u ikog na cijelom svijetu.

– Želim da vas obavjestim da je moj Kole, moj hrabri dječak jutros preminuo, prije nego što su mu dali anesteziju. Njegovo srce je promijenilo ritam i zauvijek prestalo da kuca. Hvala svima koji ste bili podrška, koji ste se borili zajedno sa mnom. Dišenova mišićna distrofija je pobijedila, a moj Kole je izgubio ovu bitku. Vjerovala sam u njega više nego u sebe. Pokušala sam sve, ali njegovo hrabro srce nije više moglo da se bori, nije moglo vise da trpi bolove. On će zauvijek ostati hrabriša, jer zaista to i jeste bio – napisala je njegova majka.

“Ništa te više neće boljeti”

Ona je jednu poruku na društvenim mrežama uputila i direktno Kosti, rekavši da će se jednom ponovo sresti.

– Srećo majkina, neka te anđeli čuvaju. Počivaj u miru, vidimo se jednog dana gore na nebu. Mili moj anđele. Volim te, budi mi srećan gore na nebu, ništa te više neće boljeti -napisala je njegova mama Katarina.

Rođen kao zdrav dječak, propričao tek sa 3 godine

Podsjetimo, Konstantin je rođen iz kao zdrav dječak, a porođaj je završen carskim rezom.

Kod neurologa je upućen kada je imao 3,5 godine radi česte pojave grčeva u potkolenicama poslije čega počinje da hoda na prstima i otežanog samostalnog penjanja uz stepenice.

Pročitajte još

Konstantin je dijete koje nikada nije skočilo, trčalo, dijete koje je tek sa 3 godine počelo malo više da priča.

Nakon analiza krvi radi dopunskog ispitivanja, rezultat molekularno genetičkih analiza pokazao je postojanje delecije od 51-79 egzona gena za distrofin. Postavljena dijagnoza je distrofija mišića, rijetka genetska progresivna bolest mišića koja najprije zahvata mišiće listova, butina, kukova, ramenog pojasa, mišiće lica, pluća i na kraju srca.

Za Kostu se borila cijela Srbija. Humani ljudi uplaćivali su poruke za njegovo liječenje, nažalost, srce mališana nije izdržalo, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu