Sport

NJEMAČKI TRENER ZAVODI RED U PARIZU Nejmar i društvo moraju paziti kada idu u provod, Tuhel obilazi noćne klubove, barove, kafiće i restorane

Novi šef stručnog štaba Pari Sen Žermena (PSŽ)Tomas Tuhel, koji je već preuredio klupski trening centar, uveo je stroga pravila prehrane i izlazaka igrača.

NJEMAČKI TRENER ZAVODI RED U PARIZU Nejmar i društvo moraju paziti kada idu u provod, Tuhel obilazi noćne klubove, barove, kafiće i restorane
Foto: Christian Bruna/EPA

Tako je tiražni „Frans Fudbal“ objavio priču o tome kako je Tuhel ovih dana obilazio noćne klubove, barove, kafiće i restorane u koje vole dolaziti Nejmar  i društvo, kako bi s vlasnicima sklopio dogovor. Naime, kad njegovi izabranici dođu u noćni provod, oni ga moraju obavijestiti o tome!

Moj prijatelj drži jedan noćni klub u Parizu. Tuhel je došao kako bi razgovarao s njim i u džep mu gurnuo podsjetnicu kako bi ga mogao upozoriti ako se u dane vikenda u tom noćnom klubu pojavi neki igrač PSŽ-a – otkrio je jedan svjedok Tuhelove posjete.

Ne tako davno, kada je Tuhel dolazio u PSŽ, najavio je da će život zvijezda ovog kluba koje su naučile na opušten pristup, čak i nedisciplinu, pretvoriti u noćnu moru. Njemački stručnjak piše zabranu za zabranom i u potpunosti je opravdao epitet kontrol-frika.

Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA
Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA

Umjetnici su posebni

Novi trener Pari Sen Žermena je odmah po dolasku na “Park prinčeva” izjavio da je spreman posvetiti posebnu pažnju Nejmaru kako bi lidera ekipe učinio srećnim. Francuski mediji su u to vrijeme, a i prije, uveliko pisali o tome da je Brazilac nezadovoljan u Parizu.

– Umjetnici su posebni fudbaleri, njima je potreban poseban tretman. To je zdrava logika – rekao je Tuhel.

Nejmarov smiješak

Bivši trener Dortmunda i Majnca je odmah nakon prvog sastanka s Nejmarom istakao da zna način kako će ovaj fudbalski velemajstor pokazati sav svoj talent na terenu, prenosi Avaz.

– Pričali smo o fudbalu i vidio sam smiješak na njegovom licu, a to je ono što sam želio. Ako pronađemo način kako da izgradimo strukturu oko njega, moći će pokazati sav svoj talent na terenu. Mislim da imamo igrača koji nam može donositi pobjede – izjavio je Tuhel i dodao:

– Imamo još fenomenalnih igrača pored njega.