Sudbine

NJENE TVRDNJE SU ZATRESLE SRBIJU "Moj muž i ja smo 1988. došli u Beograd i za 10.000 dolara KUPILI BEBU"

U emisiji "Poslije ručka" na Happy TV, gdje su teme bile navodne krađe i prodaje beba iz Srbije gostovali su Ana Pejić, sekretar "Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine", žena kojoj je ukradena beba, Vladimir Čičarević iz "Udruženje roditelja ukradenih beba", kao i dvije majke koja sumnjaju da su im ukradene bebe.

NJENE TVRDNJE SU ZATRESLE SRBIJU "Moj muž i ja smo 1988. došli u Beograd i za 10.000 dolara KUPILI BEBU"
FOTO: TV HAPPY / YOUTUBE

Ono što je privuklo najviše pažnje gledalaca jeste snimak Amerikanke koja je izjavila da je 1998. godine uz pomoć ljekara iz Srbije usvojila djevojčicu iz Beograda i da je za tu proceduru platila nešto više od 10.000 dolara.

– Godine 1998. moj suprug i ja smo usvojili djevojčicu iz Beograda. Usvajanje su ugovorile legalne agencije za posredovanje iz Kalifornije, SAD. Oni su nam obezbijedili sve kontakte, a na nama je bilo da se nađemo na aerodromu sa ljekarom. On nas je dočekao u svom “jugu” i povezao u svoj stan, gdje smo odsjeli cijeli boravak. Morali smo da mu plaćamo 200 dolara dnevno kako bi nas vozio gdje treba, spavanje u njegovom stanu i po jedan obrok svako veče. U njegovom stanu smo upoznali njegovu suprugu, koja je kuvala za nas. Provodili smo zajedno svako veče, nismo nigdje izlazili. Uveče smo gledali serije sa njim, sjećam se i da su imali i ptice u tom stanu – ispričala je ona, dodavši i da su ona i suprug novac “dali advokatici na ruke”.

FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Ova Amerikanka tvrdi da je advokatici navodno platila 10.000 dolara u novim novčanicama od po sto dolara.

Pročitajte još

– Ona je nabavila papirologiju i ugovorila zvanično preuzimanje djeteta. Kada je sve završeno, vratili smo se kod ljekara koji nas je povezao na aerodrom. Vratili smo se kući s našom malom djevojčicom. Sve detalje sam istakla u pismu majkama nestale djece u Srbiji, tako da mogu da odgovore na ostala pitanja – rekla je ova Amerikanka, tvrdeći i da je dala pismenu izjavu kod notara u Njujorku i da je ta izjava kasnije poslata “Udruženju roditelja nestalih beba”, gdje je prevedena na srpski.

U pismu koje je poslala majkama nestale djece stoji da je sve, cjelokupna procedura usvajanja trajala oko osam dana, kao i da je beba nekoliko dana provela u stanu navedenog doktora.

Na osnovu dogovora, ona i njen muž su dali 10.000 dolara advokatu, pa i dodatnih 1.000 i donaciju za Zvečansku. Doktoru su platili 2.800 dolara – napisala je u pismu Amerikanka, prenosi Žena Blic.