Društvo

NJIHOVA SVAĐA TRAJE 10 MINUTA Proslavili 50 godina braka na istom mjestu gdje su izgovorili sudbonosno da (VIDEO)

Na istom mjestu gdje su prije pola vijeka Mika i Vasilije Mojović izgovorili sudbonosno "da", juče u društvu djece, unučića, kumova i prijatelja proslavili su zlatnu svadbu. Dvorište porodične kuće Mojović u ivanjičkom naselju Đurići blistalo je od ljubavi, smijeha i prelijepo dekorisanog ambijenta.

NJIHOVA SVAĐA TRAJE 10 MINUTA Proslavili 50 godina braka na istom mjestu gdje su izgovorili sudbonosno da (VIDEO)
FOTO: INFO LIGA IVANJICA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Radmila i Rade Mojović odlučili su da svojim roditeljima upriliče slavlje kao znak zahvalnosti za svu pažnju, ljubav i dobrotu koju su im pružili.

A slavljenici su bili srećni kao prvog dana kada su na ovom istom mjestu počeli da svijaju svoje porodično gnijezdo. U svaki kutak ovog doma utkano je povjerenje, razumjevanje, pažnja i toplina. Krenuli su sitnim koracima i napravili ono o čemu većina mašta, harmoniju i sreću koja se prenosi sa koljena na koljeno.

– Kada bi se vratio pedeset godina unatrag opet bih birao isto – kaže slavljenik Vasilije Mojović za InfoLigu.

– Ja sam odabro svoju suprugu zbog toga što sam je volio, drugo, ona je pokazala sva svoja povjerenja prema meni, tako da ja nisam imao razloga da sumnjam, nismo dolazili u situaciju da imamo problema između sebe. Možemo mi da se porječkamo, ali deset minuta i završena priča – kaže Vasilije i dodaje da i danas suprugu voli isto kao prvog dana.

Upoznali su se, kaže, na ulici u Ivanjici, gde mu je “zapela” za oko.

– Kad ima povjerenja i ljubavi, sve ostalo se nadoknađuje i usavršava – smatra on i poručuje mladima da budu tolerantni.

Mika i Vasilije kažu da prava ljubav nikada ne može izblijediti, a jedino blago koje čovjeka zauvijek ispuni su djeca, na koju su beskrajno ponosni.