Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NJUJORK NAJTEŽE POGOĐEN U SAD Zaraženo više od 75.000 osoba, od čega više od 1.000 policajaca

Svijet
Autor:

Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija

Njujork  je najteže pogođen koronavirusom u SAD i u ovoj saveznoj američkoj državi trenutno je zabilježeno 75.795 osoba zaraženih koronavirusom među kojima je i 1.193 policijskih službenika.

Si-En-En piše da je zaraženo 1.048 uniformisanih policajaca i 145 civilnih službenika NYPD.

Guverner Endrju Kuomo je naveo da je u ovom gradu od korona virusa preminulo ukupno 1.550 osoba, a samo danas 332. Dodao je da je do sada 10.929 pacijenata hospitalizovano.

Guverner Cuomo je naglasio kako niko ne zna kada će ograničenja zbog koronavirus prestati, a život vratiti u normalu, piše Klix.

– Svi smo zabrinuti i umorni. Naš cijeli način života je poremećen, a svi žele znati samo kada je sve ovo gotovo – rekao je Kuomo.

Pozvao je sve stanovnike Njujorka da prilagode svoja očekivanja situaciji kako se ne bi svako jutro kada se probude razočarali.

– Svi možete imati hipoteze, projekcije, mišljenja, ali niko ne zna kada će sve ovo stati. Ali samo mogu reći da u skorije vrijeme neće – dodao je.

Kuomo je govorio i o zdravstvenom sistemu u Njujorku te napomenuo da država ima više od 160 bolnica i zdravstvenih sistema, koji uključuju i privatne i javne sektore koji “sarađuju kao nikada dosad”.

– U Njujorku imamo na raspolaganju ukupno 75.000 bolničkih kreveta, a bolnice u okruzima Nasau i Albani moraju biti na raspolaganju. Tačno je da je to mnogo lakše reći nego uraditi, ali nemamo druge opcije – zaključio je Kuomo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO