Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Nobilo: Vrlo je malo trebalo da se RASVIJETLI UBISTVO Davida Dragičevića

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Advokat Ante Nobilo, koji je jedno vrijeme bio uključen u istragu smrti Davida Dragičević, smatra da će problem u Banjaluci rasti i rasti dok se ne riješi ubistvo nesrećnog mladića.

Gostojući na televiziji N1 Nobilo kaže da je prije dva mjeseca sve bilo blizu zaključenju istrage i pronalasku počinilaca.

– Početak je krenuo katastrofalno, bilo je očigledno da im se ne da rješavati taj sučaj, proglasili su ga preuranjeno nesrećnim slučajem… Možemo reći da je vlast loše, nespretno, neprofesionalno reagovala. Nije se smjelo dogoditi da u devet mjeseci nisu otkrili šta se dogodilo. To je problem funkcionisanja BiH kao države, to je veći problem, upravo to što policija nije razriješila ubistvo, govori da vlast nije omiljena u narodu, da ima dosta problema u funkcionisajnju države tako da se slučaj lako odvukao u političke vode – rekao je Nobilo.

Smatra da je vlasti u interesu da se pronađe počinilac jer je to najbolji način da se vrati mir u Banja Luku, a da političarima koji su se uključili u proteste nije cilj rješavanje ubistva nego “razmontirati” Milorada Dodika.

Nobilo kaže da su za vrijeme dok je on bio uključen u istragu utvrdili vrijeme smrti, mjesto, način smrti i osobe koje su s Davidom bile u kontaktu neposredno prije i za vrijeme smrti.

– Vrlo je malo trebalo da se rasvijetli do kraja, a to je problem funkcionisanja te države – smatra Nobilo.

Kaže da su se protesti odvijali u dvije faze – u početku je “Pravda za Davida” bila građanski pokret, ali se oko izbora umiješala politika. Ipak, ističe da je vlast ta koja mora riješiti slučaj i da je sve preraslo u protest protiv funkcionisanja države.

(N1)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO