Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“Noćni vukovi”: “Nikada nismo pozivali na zlo, samo želimo mir i slogu”

Politika
Autor:

FOTO: EuroBlic/RAS Srbija

Cilj hodočašća “Ruski Balkan” kroz Srbiju i Srpsku – upoznavanje sa kulturno-istorijskim vezama srpskog i ruskog naroda i ove godine je uspješno ostvaren, a članovi ruskog motociklističkog kluba “Noćni vukovi” svuda su se osjećali kao kod kuće.

Predstavnik Federacije motociklističkog turizma Rusije Jevgenij Strogov izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim hodočašćem i najavio da će ove aktivnosti biti nastavljene.

On je rekao na konferenciji za novinare u Ruskom domu u Beogradu da je cilj turneje bio upoznavanje sa kulturno-istorijskim vezama, vjerom, kulturom i običajima srpskog i ruskog naroda.

Prema njegovim riječima, u Srbiji i Republici Srpskoj postoje brojni turistički potencijali koje bi trebalo više promovisati, jer o njima nema dovoljno informacija u Rusiji.

Predsjednik srpskog ogranka ruskog moto-kluba “Noćni vukovi” Saša Savić rekao je da su bajkeri i ove godine pozivali na mir, ljubav i slogu. “Nikada nismo pozivali na zlo, na nešto loše, mi samo želimo mir i slogu”, naglasio je Savić.

On je napomenuo da su se, uprkos tome, pojedini mediji i neki ministri u BiH na drugačiji način odnosili prema “Noćnim vukovima”, pokušavajući da ih proglase i za nekakve teroriste.

Prema njegovim riječima, oni su time pokušali da naškode predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu u vrijeme izbora, kao i predsjednicima Srbije i Republike Srpske Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku.

– To su sve bile laži, nemojte više da nas blatite – poručio je Savić.

Jeromonah Afanasije iz Trojice-Sergijeve lavre rekao je da se ova maršruta može nazvati diplomatijom vjere.

On je istakao da Ruse i Srbe povezuju vjera, kultura i istorija, te da su Srbi i Rusi bratski narod.

Cilj kulturno-istorijskog hodočašća “Ruski Balkan”, koje je trajalo od 19. marta do danas, jeste otkrivanje malo poznatih stranica istorije ruskog carstva i pravoslavlja, kao i potraga za mjestima koja su neraskidivo vezana za rusku istoriju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO