Društvo

NOĆNI ŽIVOT SE VRAĆA U BEOGRAD Od 1. juna kafane i splavovi PONOVO PUNI

Život u Srbiji se polako vraća u normalu poslije svih restriktivnih mjera.

NOĆNI ŽIVOT SE VRAĆA U BEOGRAD Od 1. juna kafane i splavovi PONOVO PUNI
FOTO: M. ILIĆ/RAS SRBIJA

Ipak, neke stvari, mjere i propisi moraju i dalje da se poštuju pa je noćni život i dalje usporen i još uvijek nije zasijao punim sjajem.

Ono po čemu je Beograd, između ostalog, poznat širom svijeta jeste upravo noćni provod. Kafane, klubovi i splavovi na rijekama još uvijek ne rade punim kapacitetom.

Epidemija je zaustavila i noćni život u Beogradu, a, kako su vanredne mjere polako počele da slabe, dolazi vrijeme da se provod u prestonici ponovo digne na noge.

Pojedine kafane su počele s radom, dok neki klubovi i dalje čekaju ponovno otvaranje.

Sprovodimo sve mjere koje su propisane. Radimo kako preko dana, tako i uveče. Poštuje se i propisan broj ljudi, tako da smo pažljivi s rezervacijama – kažu za Blic iz jedne kafane u centru grada.

Ugostiteljski objekti počeli su sa radom 4. maja, tada su širom zemlje kafići, kafane i restorani otvorili svoja vrata, ali uz obavezno poštovanje svi propisanih mjera.

Sezona noćnog života u Beogradu se polako budi, a provod na splavovima još uvijek nije u potpunosti aktivan.

– Nismo još počeli sa radom, otvorićemo sezonu početkom juna – kažu za Blic iz jednog od poznatijih splavova na Ušću.

S druge stane, jedan od njih koji se nalazi na Keju oslobođenja, otvorio je svoja vrata za goste uz poštovanje svih propisanih mjera.

– Naš lokal ima baštu, pa većina gostiju uživa napolju, rijetko ko se odluči da sjedne unutra. Poštujemo i propisani broj ljudi, do sada nije bilo više od 50 gostiju, a kako je promijenjena odluka, sada ćemo primati 100 ljudi. Radnim danima radimo do ponoći, a vikendom do jedan sat poslije ponoći. Svi radici nose maske i rukavice, a obezbeđena su i dezinfekciona sredstva – objasnili su za Blic iz ovog splava.

Po svemu sudeći, noćni život se polako vraća u normalu. Ukoliko ste već raspoloženi za provod, imate izbor od nekoliko kafana, klubova i splavova u gradu gdje možete da iskusite noćni provod u prestonici.