Gradovi

Nova atrakcija u Prijedoru: Odbornici dali zeleno svjetlo turističkom voziću na ulicama grada

Odbornici Skupštine grada Prijedora jednoglasno su danas usvojili odluku o obavljanju posebnog prevoza turističkim vozićem na području ovog grada.

Nova atrakcija u Prijedoru: Odbornici dali zeleno svjetlo turističkom voziću na ulicama grada
FOTO:BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
Prijedor

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić rekao je da se privrednik koji se bavi prevozom obratio Gradskoj upravi i predložio trasu kojom bi saobraćao turistički vozić, što bi bila nova turistička usluga, odnosno unapređenje turističke ponude.

– Ovaj vozić trenutno radi na Mrakovici, uz saglasnost Nacionalnog parka `Kozara`, a za rad na području grada potrebna je saglasnost Skupštine grada – rekao je Kabić u obraćanju odbornicima.

On je rekao da je riječ o prevozu u komercijalne svrhe, podnosilac zahtjeva tražio je šetalište, ali da Odjeljenje nije moglo podržati tu dionicu zbog bezbjednosti.

– Što se tiče sugestija da vozić saobraća kroz Stari grad, kao i da ima drugih privrednika zainteresovanih za ovu vrstu usluge, pružaoci usluga se vjerovatno rukovode ekonomskom opravdanošću, s tim da saglasnost na korištenje magistralnih puteva mora dati preduzeće `Putevi Republike Srpske` – rekao je Kabić.

Turistički vozić saobraćaće trasom Trg majora Zorana Karlice-Miloša Obrenovića-Vuka Karadžića-Nikole Pašića-Svetosavska-Prote Mateja Nenadovića-Kralja Petra Prvog oslobodioca-Uskočka-Svetosavska-Nikole Pašića-Akademika Jovana Raškovića-Miloša Obrenovića-Trg majora Zorana Karlice.

Poseban prevoz turističkim vozićem na unaprijed utvrđenoj trasi saobraćaće tokom turističke sezone.

Prihvati notifikacije