Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVA GODINA, NOVI USPJESI Medaljama na prvenstvu BiH najavili dobre rezultate na Evru

Sport
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Kako su završili prethodnu godinu, karatisti Energije, tako su počeli 2020. – pobjedama i osvojenim medaljama. Na prvenstvu BiH u Sarajevu su ispsali nove stranice istorije, jer su osvojili srebrnu i dvije bronzane medalje, što je najveći uspjeh kluba i odlična uvertira za Evropsko prvenstvo.

Osvojili su prvu seniorsku medalju u muškoj konkurenciji, a do odličja je došao Pavle Dujaković koji je posato vicešampion BiH u kategoriji do 60 kg, iako još nije napunio 18 godina. Do bronzi su došle Anja Lolić u kategoriji do 68 kg i Nikolina Mišić u kategoriji preko 68 kg. Ovi rezultati donijeli su im 11. mjesto u generalnom plasmanu i to ih je izdvojilo kao najbolji klub iz Srspke u borbama.

Tu ne prestaju izazovi za ove takmičare, jer su već danas otputovali na prvenstvo Evrope u Budimpešti. Biće to 47. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i U-21, koje se održava od 6 – 9. februara. Od takmičara Energije nastupiće Nikolina Čučak, Mihajlo Stanić, Jovan Koprena i Pavle Dujaković.

– Ovaj put naš klub dao je najviše reprezentativaca od svih klubova u BiH i shodno tome možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Takođe oni su jedini predstavnici našeg grada, a uz Maksima Avramovića iz Istočnog Sarajeva biće jedini predstavnici iz RS – poručili su iz Energije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO