Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVA MEDALJA Srpski strijelci preokretom nad Mađarskom došli do finala, ali je tamo Rusija bila prejaka

Sport
Autor:

Foto: Promo

Muška reprezentacija Srbije vazdušnom puškom osvojila je srebrnu medalju u ekipnom takmičenju na Evropskom prvenstvu u Osijeku.

Srpski sastav Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević, je u polufinalu, poslije velikog preokreta savladao Mađarsku, a u finalu je izgubio od Rusije.

U polufinalu, Mađarska je bila bolja u prve tri serije i povela sa 6:0 (bolji tim poslije svake serije dobija dva boda). Srbija je izjednačila na 6:6. Međutim, uslijedio je novi niz Mađara, favorita u ovom meču. Poveli su sa 12:6 i došli na domak finala, jer u polufinalu pobjeđuje tim koji prvi skupi 13 poena. Srbija je imala snage za preokret, naši strijelci su nadmašili izuzetno jak mađarski tim (Šidi, Peni, Šomođi) u četiri uzastopne serije i ostvarili pobjedu od 14:12.

Srbija i Rusija, su u početku finala vodile izjednačenu borbu. U skoro svakoj seriji minimalne razlike su odlučivale kome će pripasti dva boda. U završnici Rusija, koju je predvodio evropski pojedinačni i šampion Starog kontinenta u miksu Vladimir Maslenjikov (u timu su gađali i Drijagin i Pančenko) se odvojila. Rusi su slavili sa 17:5 (finalni meč se završava kada neka od ekipa skupi 16 poena).

Podsjetimo, u kvalifikacijama Srbija je zauzela šesto mjesto, a potom u četvrtfinalu savladala Mađarsku.

Prošle godine Srbija je u ekipnom takmičenju puškom bila četvrta, a 2017. je osvojila bronzu.

(SSS)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO