Banjaluka

Nova naredba gradonačelnika: Premještaju se kontejneri koji smetaju pješacima u centru grada

Gradonačelnik Draško Stanivuković, naložio je da se u narednom periodu premjeste kontejneri sa trotoara koji onemogućavaju prolaz pješaka.

Nova naredba gradonačelnika: Premještaju se kontejneri koji smetaju pješacima u centru grada
FOTO: GRAD BANJALUKA

Ovih dana, nadležne službe su počele sa premještanjem kontejnera sa trotoara u centralnom dijelu grada, a u narednom periodu novoformirana komisija ispitaće mogućnosti za izmiještanje kontejnera i sa drugih prostora namijenjenih za pješake na užem gradskom području.

FOTO: GRAD BANJALUKA
FOTO: GRAD BANJALUKA

– Istovremeno, Grad kreće i sa pojačanim aktivnostima na čišćenju i uređenju kako bi Banjaluka ostala prepoznatljiva kao čist i uredan grad. Imajući u vidu činjenicu da smo u prethodnom periodu imali veliki broj dana sa nepovoljnim vremenskim prilikama, jakim udarima vjetra i padavinama, što ima za posljedicu pojavu različitih vrsta sitnog otpada i grana na javnim površinama, u narednim danima, službe će pojačati aktivnosti na održavanju javne higijene – objasnili su u Gradskoj upravi.

Napomenuli su da će, na pojedinim mjestima veliki kontejneri od pet kubnih metara biće zamijenjeni malim kontejnerima, a ta mjesta biće pokrivena sa video nadzorom u cilju sprečavanja divljih deponija.