Zabava

Nova pjesma grupe „Van Gogh“: „Okrenete se onima koje najviše volite, jer 'Za suze nema vremena' “

Grupa „Van Gogh“ je nakon punih pet godina od izlaska prethodnog studijskog ostvarenja, objavila pjesmu sa dolazećeg, 10. po redu studijskog albuma pod nazivom „More bez obala“.

Nova pjesma grupe „Van Gogh“: „Okrenete se onima koje najviše volite, jer 'Za suze nema vremena' “
FOTO PRIVATNA ARHIVA

Za prvi singl, sa kojim bend najavljuje izlazak novog albuma, odabrana je pjesma „Za suze nema vremena“.

Album „More bez obala“ donosi talas zvučne svježine kroz 10 beskompromisnih novih numera, jakog energetskog naboja, uz pečat prepoznatljive „vangogovske poetike“.

Izdanje će se pod etiketom „Van Gogh“ produkcije regionalno pojaviti na tržištu 13. februara naredne godine, a takođe biće dostupno i na svim aktuelnim daunloud platformama.

Naš novi album se zove „More bez obala“ i nekako kao da je sve pjesme na njemu kroz jezik simbolike probudila i pokrenula samoća, koja se kao velika pustinja nekako baš odomaćila u meni – obula je papuče. Razmišljanje o tome kolika je zapravo razlika između čovjeka u pustinji i pustinje u čovjeku, i svih krajnosti kroz činjenice da čovjek može postojati hiljadu godina, a da nije živio ni jedan dan, pokrenulo je u meni na neki novi način lavinu drugačijih nota i stihova. Uhvatim sebe da pričam sa svojom tišinom, prolazeći kroz razna iskušenja, ali ovoga puta kao da mi je tišina odgovorila kroz eho, onako tiho da ne čuje niko – da za suze više nema vremena. Poslušao sam je – rekao je Zvonimir Đukić Đule, frontmen „Van Gogh“-a.

Više informacija o samom izdanju i turneji „Van Gogh 2019“, može se pronaći na oficijalnom (musicvangogh) „YouTube“, „FB“, „Instagram“ i „Twitter“ profilu grupe.

– Predlažemo vam da iza sebe u staroj godini ostavite sve ono što vas nije činilo srećnima, i da se sa osmijehom okrenete onima koje najviše volite, jer ipak – „Za suze nema vremena“! Voli vas i srećnu Novu 2019. godinu od srca vam želi vaš „Van Gogh“ – poručuju članovi benda.